Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το ΕΚΑΒ μεταφέρει φαγητό, σεντόνια και «δοκιμαστικούς» σωλήνες

Πάτρα: Το ΕΚΑΒ μεταφέρει φαγητό, σεντόνι...

Ιστορίες τρέλας στη σύστημα δημόσιας υγείας

 

Καταστάσεις που πριν από λίγους μήνες και χρόνια φάνταζαν αδιανόητες σε σχέση με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην περιοχή διαδραματίζονται καθημερινά τα τελευταία εικοσιτετράωρα .

Η υπηρεσία αναγκάζεται μετά την διαθεσιμότητα των οδηγών από τα νοσοκομεία να μετατρέπεται καθημερινά με τα ασθενοφόρα σε γραμματοκομιστή, μεταφορέα σεντονιών  ακόμα και τροφίμων σε διάφορες μονάδες υγείας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές καθώς τα οχήματα και οι διασώστες την ίδια ώρα θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό τροχαίο, ένα καρδιακό επεισόδιο ή ένα εγκεφαλικό, αναφέρει η εφημερίδα «Κόσμος»

Τα όσα συμβαίνουν στο βασίλειο της τρέλας - στο χώρο της δημόσιας Υγείας στην Πάτρα - δεν σταματούν εδώ, καθώς στο στόλο του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα από τα 24  ασθενοφόρα που έχει οργανικά στη δύναμή του τα 13 παραμένουν για περισσότερο από δύο χρόνια ακινητοποιημένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αποκορύφωμα  και η ύπαρξη ασθενοφόρου το οποίοι εκτελεί διακομιδές  και δεν έχει παράθυρο καθώς δεν υπάρχει κονδύλι για την αντικατάσταση αυτού που έχει καταστραφεί.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην υγειονομική περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας Ι. Θεοδωρόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για ρώσικη ρουλέτα κάποιων όχι όμως με την δική τους ζωή αλλά με τις ζωές άλλων καθώς την στιγμή που ένα ασθενοφόρο θα ‘πρεπε να μεταβεί σε κάποιο επείγον περιστατικό , μεταφέρει φαγητά και σεντόνια  με αποκορύφωμα ακόμα και περιπτώσεις όπου μια μονάδα αναγκάζεται να μεταφέρει εξετάσεις αίματος από το ένα κτίριο νοσοκομείου σε άλλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις