Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Lufthansa: Έληξε η απεργία

Lufthansa: Έληξε η απεργία
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

3.800 πτήσεις ακυρώθηκαν "εγκλωβίζοντας" 425.000 επιβάτες

Αποκαθίσταται σήμερα η αεροπορική κυκλοφορία στη Γερμανία έπειτα από τη λήξη της τριήμερης απεργίας των πιλότων της κύριας αεροπορικής εταιρίας της χώρας, Lufthansa, η οποία προκάλεσε την ακύρωση σχεδόν 4.000 πτήσεων.

Λίγο μετά τις 05:00 ώρα Γκρίνουιτς (06:00 ώρα Ελλάδας) άρχισαν οι πρώτες προσγειώσεις αεροσκαφών, δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa. Η εταιρία προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν 1.800 πτήσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Μόνο μια σαρανταριά πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν "για επιχειρησιακούς λόγους".
Επιστροφή στη συνηθισμένη αεροπορική κυκλοφορία παρατηρήθηκε και για τη θυγατρική της Lufthansa, την εταιρία Germanwings.

Η αεροπορική κυκλοφορία επαναλαμβάνεται "χωρίς δυσκολία" στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, αλλά συνεπάγεται μια κοσμοσυρροή επιβατών "συγκρίσιμη με μία πρώτη ημέρα διακοπών", ανέφερε η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, Fraport, που δήλωσε "καλά προετοιμασμένη" για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Το συνδικάτο των κυβερνητών αεροσκαφών Cockpit είχε ξεκινήσει απεργία τριών ημερών στη Lufthansa, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση σχετικά με τη διατήρηση της δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησής τους στην ηλικία των 55 ετών και μία αύξηση μισθών κατά 10%.
Ως αποτέλεσμα, 3.800 πτήσεις ακυρώθηκαν "εγκλωβίζοντας" 425.000 επιβάτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις