Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ενημέρωση για τον εθελοντισμό στο ειδικό δημοτικό σχολείο κωφών και βαρηκόων - Παιχνίδια από το Πλήρωμα 94

Πάτρα: Ενημέρωση για τον εθελοντισμό στο...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

H Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων, συνεχίζοντας τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τον εθελοντισμό και την πολύτιμη βοήθεια που ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει, επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων όπου έγινε ενημέρωση στους μικρούς μαθητές για την εθελοντική προσφορά, τη χαρά και την ευγνωμοσύνη που απορρέουν από κάθε εθελοντή με την προσφορά του σε διάφορες δράσεις.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν και μέλη από το Πλήρωμα 94, τα οποία διοργάνωσαν παιχνίδια στο προαύλιο του σχολείου, διασκεδάζοντας παιδιά και μεγάλους, προσφέροντας άφθονο γέλιο, ευχαρίστηση και γνώση.

Αντίστοιχη ενημέρωση έγινε  και στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Επιπλέον, το Τμήμα Εθελοντισμού και Πολιτικής Ισότητας του Δήμου ενημέρωσαν για τις δράσεις εθελοντισμού που υλοποιούνται στο Δήμο με τη σημαντική συμμετοχή των εθελοντών της ομάδας «Ε», αλλά και υπεύθυνοι των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας ενημέρωσαν για τη λειτουργία των δομών αυτών αλλά και για τη σημαντική προσφορά των εθελοντών, για τη λειτουργία τους.

Οι μαθητές της 5ης και της 6ης τάξης των σχολείων άκουσαν προσεκτικά όσα έλεγαν οι ομιλητές ενώ συχνά διατύπωναν ερωτήματα. Οι περισσότερες ερωτήσεις τους, επικεντρώθηκαν στο πώς θα μπορούσαν οι μικροί μαθητές να γίνουν μέλη της ομάδας «Ε» του Δήμου Πατρέων αλλά και πώς θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις κοινωνικές δομές.

διαίτερη εντύπωση τους προξένησε η Δομή Παροχής Συσσιτίων που μαγειρεύει καθημερινά για 150 άπορους και άστεγους συμπολίτες. Οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία να συγκεντρώσουν τρόφιμα αλλά και να ετοιμάσουν τα ίδια με την αρωγή του προσωπικού της Δομής ένα γεύμα.

Συμμετοχή στην διάδοση του εθελοντικού πνεύματος στους μαθητές των σχολείων είχαν και οι εθελοντικές οργανώσεις: Γιατροί του Κόσμου και PRAKSIS όπου αναφέρθηκαν στη δράση τους προς όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις