Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Επίθεση με σπρωξιές και φτυσίματα κατά της Σταυρούλας Νικολάου καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο!

Πάτρα: Επίθεση με σπρωξιές και φτυσίματα...

Ανακοίνωση πριν από λίγο

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, με ανακοίνωση του, καταδικάζει "τη βίαιη, άνανδρη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η συνάδελφος  Σταυρούλα Παναγοπούλου - Νικολάου, Γενική Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας χθες το απόγευμα, εντός του ισογείου χώρου του ΕΚΠ, από τον εμφανιζόμενο (a la carte) ως εκπρόσωπο, άλλοτε του Νέου Αριστερού Ρεύματος - ΝΑΡ και άλλοτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θεόδωρο Μπελεζώνη".

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: "Ο συγκεκριμένος, έχοντας στήσει κανονικό "καρτέρι" στην είσοδο του ΕΚΠ, επιτέθηκε απρόκλητα με σπρωξιές, φτυσίματα , χτυπήματα, ύβρεις και άλλες επιθετικές πράξεις, εναντίον της Γενικής Γραμματέως της οργάνωσής μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική της ακεραιότητα (κινδύνευσε σοβαρά) και να κλονιστεί σοβαρά η υγεία της.

Το περιστατικό αυτό μόνο φρίκη και αποστροφή προκαλεί και προστίθεται σε ανάλογα περιστατικά, πρακτικές ωμής βίας και προπηλακισμών που δέχονται εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορες "ομάδες".

Η επίθεσή αυτή αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία, το Συνδικαλισμό και την Εργατική Τάξη, δεν διαφοροποιείται από τον τρόπο δράσης συγκροτημένων φασιστικών - ναζιστικών ομάδων, ενώ μας οδηγεί σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.

Η αυτονόητη καταδίκη της εγκληματικής αυτής ενέργειας, αλλά και κάθε μορφής βίας, από όπου κι αν προέρχεται, δεν είναι αρκετή. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν προωθεί ούτε την προοδευτική στροφή ούτε τη ριζοσπαστικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας παρά μόνο τροφοδοτεί και συντηρεί τα ναζιστικά - φασιστικά μορφώματα. Σύσσωμο το σύνολο των θεσμικών οργάνων των συνδικάτων, με τους μαζικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και συντονισμένα, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα ωμής βίας που καταπονούν τα θεμέλια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και τραυματίζουν σοβαρά τα ιδανικά της ελευθερίας.

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.

Οι κάθε μορφής και απόχρωσης εκφραστές του φαινομένου της βίας δεν θα μας λυγίσουν!!!!".

 

 

Από το Ε.Κ.Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις