Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Β. Χατζηλάμπρου: «Έχετε καταλάβει τι έχετε κάνει με τα ΤΑΣ και ΤΑΠ;»

Β. Χατζηλάμπρου: «Έχετε καταλάβει τι έχε...

Στην όγδοη μέρα των σεισμών επανατοποθετούνται οι μηχανικοί του ΤΑΣ

Την υποκρισία της κυβέρνησης που, έπειτα από δύο σεισμούς των 6,1R στην Κεφαλλονιά, αποφάσισε, τελικά, να επανατοποθετήσει 152 μηχανικούς του ΤΑΣ καυτηρίασε χθες από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε ότι η γενική και αόριστη συμπαράσταση που εξέφρασε το Σώμα ούτε αρκεί, ούτε «λήγει» το ζήτημα των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες οδηγούν υπηρεσίες, που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σε υπηρεσιακό χάος, διάλυση και κατάργηση.

«Έχετε καταλάβει τι έχετε κάνει;» είπε ο Β. Χατζηλάμπρου, αναφερόμενος στις συνέπειες της διαθεσιμότητας σύσσωμων των υπηρεσιών ΤΑΣ και ΤΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι τάχα το «καλύτερο κράτος» για το οποίο «κάνετε όλοι σας πολλές θυσίες, ψηφίζοντας μνημόνια».

Ακολουθεί το απόσπασμα της ομιλίας του Β. Χατζηλάμπρου και ο διάλογος με τον προεδρεύοντα και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλο, οι οποίοι θεώρησαν το θέμα λήξαν…

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: Κύριοι συνάδελφοι, το Κοινοβούλιο είναι κατ’ εξοχήν χώρος αξιολόγησης πολιτικών και γεγονότων, τα οποία μπορεί να γίνονται επίκαιρα και αυτή τη στιγμή. Κάναμε ένα σχόλιο για την Κεφαλονιά, όχι για να δείξουμε ότι είμαστε πιο ευαίσθητοι από σας, αλλά για να αξιολογήσουμε πολιτικές. Όγδοη μέρα των σεισμών επανατοποθετούνται οι εκατόν πενήντα δύο μηχανικοί, που τους είχατε βγάλει σε διαθεσιμότητα από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Αυτό θελήσαμε να αξιολογήσουμε.

Θελήσαμε, δηλαδή, να σας πούμε ότι όταν έγιναν οι σεισμοί στα Γρεβενά, από την Πάτρα και αλλού πήγαν εκεί. Όταν έγιναν στην Αμφίκλεια, πήγαν πενήντα μηχανικοί την ίδια μέρα.

Και κάνατε μια μεταρρύθμιση, τάχατες για καλύτερο κράτος. Και για να μεταφερθούν μηχανικοί, αφού είναι σε διαθεσιμότητα κιόλας –αλλά και να ήταν τοποθετημένοι– θα πρέπει να στέλνει το ΥΠΕΧΩΔΕ υπογραφή, το υπουργείο Εσωτερικών υπογραφή και να εγκρίνει κι ο διορισμένος περιφερειάρχης. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι έχετε κάνει με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση στην περίπτωση των ΤΑΣ και ΤΑΠ…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Γιατί επαναφέρετε το θέμα, το οποίο έχουμε λήξει, κύριε Χατζηλάμπρου;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: Όχι, δεν το έχουμε λήξει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Το λήξαμε εδώ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: Το λήξατε εσείς –συγγνώμη για ένα λεπτό– λέγοντας «Ομόθυμα η Βουλή συμπαραστέκεται». Το καταλαβαίνω αυτό. Στην αξιολόγηση των πολιτικών που ακολουθήθηκαν –όγδοη μέρα να μην έχουν πάει εκεί μηχανικοί– δεν το έχουμε λήξει. Αυτή είναι η αξιολόγηση πολιτικών, που υποτίθεται θα έκαναν πιο γρήγορο, πιο ευέλικτο, πιο «έτσι» το κράτος. Υποτίθεται ότι γι’ αυτά κάνετε πολλές, πολλές θυσίες όλοι σας, ψηφίζοντας μνημόνια και άλλα, task force, εκείνα, τα άλλα κ.λπ.

Έρχομαι στο θέμα για το οποίο ήθελα να μιλήσω. Αφορά την τροπολογία…

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και για το σεισμό το μνημόνιο φταίει τώρα, κύριε συνάδελφε; Τι είναι αυτά;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Μη διακόπτετε, κύριε Κουκουλόπουλε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: Οι διαθεσιμότητες και κινητικότητες…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κι εσείς μην απαντάτε. Μην απαντάτε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: …αυτό σας τις επέβαλε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Χατζηλάμπρου, μην απαντάτε. Συνεχίστε.

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εκατόν πενήντα ένας μηχανικοί είναι…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Κουκουλόπουλε, έχετε τη δυνατότητα στην τοποθέτησή σας.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: Αυτό λέμε. Ήταν το ΤΑΣ Πατρών και το ΤΑΠ Πύργου, το οποίο ήταν σε διαθεσιμότητα. Πώς να σας το πω; Κάνετε ότι δεν ξέρετε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Δεν κάνουμε διαλογική συζήτηση εδώ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: Δεν κάνουμε διαλογική συζήτηση. Σημειώνουμε γεγονότα τα οποία είναι σοβαρά.

[από τα πρακτικά της Βουλής]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις