Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεφαλονιά: Νέος ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ - Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα - Περιοδεία Μιχελάκη στους σεισμόπληκτους - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Κεφαλονιά: Νέος ισχυρός μετασεισμός 5,2 ...

Μεγάλη ένταση και διάρκεια

23.00: Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επισκέπτεται σεισμόπληκτους στην περιοχή του Ληξουρίου, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο του νησιού Αλέξανδρο Παρίση και τοπικούς αξιωματούχους της Κεφαλονιάς.

 

21.55: Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα, τρεις σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών την τελευταία ώρα.

 

21.37: Σε εξέλιξη σύσκεψη στο κτίριο του δημαρχείου στο Αργοστόλι υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για το σεισμό στην Κεφαλονιά

21.34: Σύμφωνα με νεότερες μετρήσεις το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο δίνει τη νέα σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά  5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το Γεωδυναμικό δίνει το νέο σεισμό 5,2R, 27 χλμ βορειδυτικά του Αργοστολίου.

Το εστιακό βάθος του νέου σεισμού εντοπίζεται στα 10χλμ.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού παρατηρείται νέα σεισμική διέγερση στην περιοχή.

 

21.17: Μετασεισμός 4,9 Ρίχτερ στις 20:45, 9 χλμ. βόρεια του Αργοστολίου. Να σημειωθεί ότι στην Κεφαλονιά μεταβαίνει 30μελής δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με περιπολικά οχήματα, για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και την παροχή συνδρομής σε υπηρεσίες και πολίτες.

 

20.14: Στην Κεφαλονιά έφθασε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης.

19.41: Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά με ελικόπτερο Super Puma ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με το ίδιο ελικόπτερο μεταβαίνει στην Κεφαλονιά, με εντολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης.

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει επίσης ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Πατρών, με προσωπικό και μέσα της ίδιας Υπηρεσίας, που θα παραμείνουν εκεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, για προληπτικούς λόγους.

Aπό την ΕΜΑΚ Πατρών μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά:

  • Ένα διασωστικό όχημα σεισμών, με πέντε πυροσβεστικούς υπαλλήλους
  • Ένα πυροσβεστικό όχημα με δυο πυροσβεστικούς υπαλλήλους
  • Ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα σκύλο.

 

 

 

19.28: Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μαζι με διοικητή ΕΜΑΚ Πατρών, ο υπαρχηγός ΠΣ, ο επιθεωρητής ΕΛΑΣ Ν.Ελλαδος και διασωστικό όχημα μεταβαίνουν αυτή την ώρα στην Κεφαλονιά.

 

19.14: Με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής για τον αποτελεσματικότερο και ταχύτερο επί τόπου συντονισμό.

Επίσης υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία να είναι σε ετοιμότητα για να παράσχουν κάθε βοήθεια που τυχόν ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές- τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεφαλονιάς- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον σεισμό.

18.55: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο. Κλειστά αύριο τα σχολεία.

6.21:Τόσο στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, όσο και στην ανατολική Πελοπόννησο πολλοί κάτοικοι βγήκαν τρομαγμένοι από τα σπίτια τους.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πελοπόννησο

6.12: Η δόνηση έγινε αισθητή στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, ακόμη και στην Αθήνα.

 

5.59: Πριν λίγο ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης δήλωσε οτι έχουν  καταγραφεί μόνο κτιριακές ζημιές, ωστόσο πρόσθεσε οτι η Κεφαλλονιά είναι θωρακισμένη αντισεισμικά

 

5.50: Περίπου δύο ώρες μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκαν οκτώ μετασεισμοί πάνω από 3,7 Ρίχτερ.

Ειδικώτερα έχουν καταγραφεί δονήσεις εντάσεως 4,9-3,9-4,2-3,7-4,1-3,8-3,8και 3,0 Ρίχτερ

5:45: Κάτοικοι της Κεφαλλονιάς αναφέρουν στο thebest.gr οτι πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων δεν εφοδιάζουν ΙΧ με καύσιμα για λόγους ασφαλείας

 

5.31: Στο Ληξούρι ο δρόμος στη θέση Βουνί προς χαβριάτα έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης

... έχει ισοπεδωθεί ένα σπίτι στην Κουνόπετρα, χωρίς ευτυχώς θύματα...σύμφωνα με το inkefalonia.gr

 

 

5.22: Για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί έκανε λόγο o αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής.

Τόνισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και έχει βγει στους δρόμους. Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού από πτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία. Όπως είπε ο κ. Κουρής η ηλεκτροδότηση του νησιού διεκόπη την ώρα του σεισμού αλλά αποκαθίσταται σταδιακά. Κατά τον κ. Κουρή δεν υπάχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες.

5.07Αναφέρονται ζημιές από πτώσεις μαντρότοιχων και κομμάτια παλιών σπιτιών σε περιοχές κοντά στο Ληξούρι και απο σπασμένες τζαμαρίες σε καταστήματα στο Αργοστόλι. Στο νησί επικράτησε μεγάλη αναστάτωση από τον σεισμό. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και παρά την βροχή πολλοί εξακολουθούν να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο thebest.gr.

5.03: Οχήματα της πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Αχαϊα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία), προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

4.58: Στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, όσο και στην ανατολική Πελοπόννησο, ο σεισμός εθορύβησε τους κατοίκους που βγήκαν από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πελοπόννησο.

4.55: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους. Κατολισθήσεις στον δρόμο προς τους Πετανούς. Μεγάλο μέρος του νησιού αυτή την ώρα δεν έχει ρεύμα λόγω ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ.

4.49: Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,1 Ρίχτερ στις 16.41 από τον ίδιο εστιακό χώρο.

4.39: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει την ένταση του σεισμού 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

4.36: Μέχρι στιγμής, όπως πληροφορείται το thebest.gr, στις αρχές της Κεφαλονιάς έχουν αναφερθεί μόνο πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις και όχι περαιτέρω ζημιές.

4.34Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Μάκη Χουλιάρα, ο σεισμός ήταν επιφανειακός και σημειώθηκε σε χερσαία ζώνη του νησιού.

4.29: Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν περίπου 2,3 χιλιόμετρα-Έχουν ακολουθήσει τρεις μετασεισμοί έντασης 4,4-3,7 και 4,2 Ρίχτερ.

4.23Νεώτερη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, εναβέζει την ένταση του σεισμού στην Κεφαλονιά στα 6 Ρίχτερ.Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

4.12: Μετασεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.08 από τον ίδιο εστιακό χώρο. Μεγάλη αναστάτωση σε Ληξούρι, Κεφαλονιά και Δυτική Αχαϊα.

4.01: Σεισμός εντάσεως 5,9 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ συνέβη σήμερα το μεσημέρι, στις 15.55, με επίκεντρο επτά χιλιόμετρα βόρεια από το Ληξούρι, 116 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας. Ο σεισμός έγινε ιδιάιτερα αισθητός σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, καθώς είχε μεγάλη διάρκεια.

Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

Αναστάτωση στην Πάτρα.

Δείτε φωτογραφίες από το e-kefalonia.net

Δείτε βίντεο από το in Kefalonia:

Δείτε φωτογραφίες από το σεισμό της Κεφαλονιάς από το ΑΠΕ:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις