Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έβρεξε προβλήματα - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Έβρεξε προβλήματα - ΒΙΝΤΕΟ

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούν για επανάληψη των έντονων καιρικών φαινομένων τη νύχτα

19.44 Για αύριο Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Άνεμοι στο ιόνιο νοτιοανατολικοί μέχρι 7 και στο Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Για την Αττική η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι νοτιοανατολικοί που βαθμιαία θα στραφού σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη έως 24.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς και στα βόρεια σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη είναι πιθανό τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχιστούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πιο ειδικά τους καλεί:

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

19.25 Σε  ποτάμι μετατράπηκε το μεσημέρι η Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της ΔΕΥΑΠ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών δέχτηκε πέντε κλήσεις για άντληση νερών από κατοικίες στις περιοχές της Άνω Οβρυάς και του Σαραβαλίου, ενώ επενέβη σε δύο περιπτώσεις πτώσης δέντρων, μία στην Άνω Οβρυά και μία στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Σταδίου των Βραχνεΐκων.
Ολόκληρο το δυναμικό της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούν για επανάληψη των έντονων καιρικών φαινομένων τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

16:00 Χωρίς ρεύμα για μια ώρα περίπου παραμένουν λόγω βλάβης  οι περιοχές της Οβρυάς, της Εγλικάδας, των Δεμενίκων και της Μεσσάτιδας.

15:20 Έξι κλήσεις για απάντληση νερών από σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν έχει δεχθεί μέχρι τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας. Επίσης από την έντονη νεροποντή και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή ξεριζώθηκε ένα δέντρο στα Βραχνέικα.

15:12 Ισχυρή καταιγίδα αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας, με κεραυνούς και διαρκή μπουμπουνητά. Κυκλοφοριακό πρόβλημα σε τμήμα της οδού Αγίου Ανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις