Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολυετείς καθείρξεις για κλοπές βαραίνουν δύο από τους έξι συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς – "Βραχιόλια" σε πατέρα, μάνα και τρεις γιους

Πάτρα: Πολυετείς καθείρξεις για κλοπές β...

Ρομά στον Αγιο Ιωάννη Πράτσικα πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία - Σήμερα πάνε στον Εισαγγελέα

11.15 Καταδικαστικές αποφάσεις καθείρξεως έξι ετών και δύο ετών αντίστοιχα, βαραίνουν τους δύο από τους έξι συλληφθέντες από το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο στον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, που έχουν καταδικαστεί για κλοπές. Οι αποφάσεις διαπιστώθηκαν από τους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή τους.

Οι δύο εκ των συλληφθέντων αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

10.46 Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες ρομά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία για το χθεσινό επειόδιο στον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα. Πρόκειται για πατέρα, μητέρα και τρεις γιους και μια ακόμα γυναίκα ρομά.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα ενώ φρουρούμενος νοσηλεύεται ο νεαρός που άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός κι ο αδελφός του έριξαν τουλάχιστον είκοσι φορές με το όπλο.

Ο απολογισμός του περιστατικού έχει συνολικά δύο τραυματίες, καθώς εκτός από τον νεαρό τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

 

09.05 Έξι είναι οι συλληφθέντες σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες για τις σκηνές "γουέστερν" που εκτυλίχθηκαν χθες στον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα, όταν νεαρός ρομά άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που πήγαν να κάνουν έλεγχο σε σπίτι. Και οι έξι θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


 

19.12 Σύμφωνα με την αστυνομία ελαφρά τραυματισμένη απο τις σφαίρες του Ρομά είναι μια γυναίκα, ενώ ο νεαρός Ρομά (φωτό ενώ μεταφέρεται με το ΕΚΑΒ) τραυματίστηκε απο σφαίρες αστυνομικών.

Η ανακοίνωση έχει ω εξής: "Ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή Ψαροφάι Πατρών βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι εξαιτίας της συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών με Ρομά. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ νεαρός Ρομά άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο εναντίον αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνα στην περιοχή. Εκτός από το δράστη από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε αρχικά μία γυναίκα και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών τραυματίστηκε και ο ίδιος ο δράστης. Ο δράστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ έχουν συλληφθεί ακόμη δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση."

17.55: Έλεγχο σε ενα σπίτι Ρομά, το οποίο θεωρείται απόρθητο φρούριο πήγε να κάνει η αστυνομία προκειμένου να βρει κλοπιμαία και έτσι ξεκίνησε η απίστευτη περιπέτεια που προκάλεσε πανικό στη γύρω περιοχή.  Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή,  ο θείος της οικογένειας Ρομά σταμάτησε στην διασταύρωση Μίνωος και Ευρυσθέως και άρχισε να πυροβολεί προς το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ.

Έπειτα ταμπουρώθηκε στο γεφυράκι του Διακονιάρη. Στη συνέχεια  πήραν το όπλο δύο άλλοι νεαροί, ο ένας εκ των οποιων ήταν ανήλικος και  άρχισε να πυροβολεί.

17.10 Συνελήφθη και ο νεαρός Ρομά ανήλικος Ρομά που απειλούσε  να πυροβολήσει, όπως και ο άνδρας  που   απειλούσε να κόψει τις φλέβες του με σπασμένο μπουκάλι.

16.54 Συνελήφθη πριν από λίγο ο ανήλικος δράστης που είχε ταμπουρωθεί και είναι τραυματισμένος στο πόδι του.

16.30 Σοβαρά επεισόδια πριν από λίγο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο, όμως εκείνη την στιγμή ένας άλλος άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα σκορπίζοντας τον πανικό.

Ο ΡΟΜΑ βρίσκεται πάνω στο γεφυράκι που υπάρχει στην περιοχή, στην οδό Μίνως και Ευρυσθέως και πυροβολεί αδιακρίτως, ενώ υπάρχουν και κάποιοι ανήλικοι ΡΟΜΑ ελαφρά τραυματισμένοι, τους οποίους  παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Στο σημείο και διαπραγματευτής της αστυνομίας ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον άνδρα να παραδοθεί.

16.05 Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή Ζαρουχλεϊκών. Ρομά πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο τότε ένας άλλος έβγαλε μια καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί σκορπίζοντας τον πανικό. Ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί και η αστυνομία επιχειρεί για να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις