Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η εθελοντική φορολόγηση των Εφοπλιστών είναι συμφέρουσα;

 Η εθελοντική φορολόγηση των Εφοπλιστών ...

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Συχνά πυκνά βλέπομε να γίνονται συναντήσεις της Κυβερνήσεως με το προεδρείο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών. Σκοπός κάποια γενναιοδωρία προς την ασθενούσα οικονομία. Στις 18 Ιουλίου έγινε νέα σύσκεψη και επετεύχθη η εθελοντική φορολόγηση των Εφοπλιστών στο διπλάσιο για τρία χρόνια. Δηλαδή αν ένας Εφοπλιστής κατέβαλε 30.000 Ευρώ τον χρόνο φόρο τώρα θα κληθεί να καταβάλει οικειοθελώς 60.000 Ευρώ τον χρόνο.

Δεν ευρίσκομε την λύση επωφελή για το Κράτος αλλά για τους Εφοπλιστές οι οποίοι τυγχάνουν πολλών ευεργετημάτων, κι  έτσι έκαμαν αυτό το βήμα για να κερδίσουν περισσότερα!

Πρόσθετη φορολογία στους Εφοπλιστές και όλους τους πλουσίους έπρεπε να γίνεται, αλλά δυστυχώς πληρώνουν  μόνον οι Μισθωτοί και Συνταξιούχοι!!

Για εξεύρεση πόρων από την Ναυτιλία χωρίς την επιβάρυνση των Εφοπλιστών, έχομε προτείνει στο βιβλίο μας «Η Ελληνική Οικονομία, προτάσεις ανασχέσεως διαφαινομένου ολέθρου» Πάτρα  2010 τα παρακάτω.

Συμβολή των Εφοπλιστών με  το «ΕΠΟΣ Ελληνικόν» ήτοι Επιχείρηση Οικονομικής Σωτηρίας της Ελλάδος. Σε τι συνίσταται;

Προτείνομε όπως σε όλα τα  Ελληνόκτητα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας, άνω  των 500 κόρων, προστίθεται ΕΝΑ (1)  Λεπτόν του Ευρώ ανά τόννον υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Το ποσό αυτό είναι ασήμαντο και δεν θα καταβάλλεται από τον Εφοπλιστήν αλλά από τον ναυλωτήν. Εκείνος θα έχει το δικαίωμα να το μετακυλύσει στον καταναλωτή και θα έχει υπερκέρδη. Δεν πιστεύομε να αντιδράσει κανένας έμπορος, γιατί το Λεπτόν ανά τόννον θα το μετατρέψουν ανέτως σε δέκα Ευρώ ανά τόννον  και θα έχουν υπερκέρδη.

Τα χρήματα πρέπει να έχουν καταβληθεί κατά την ναύλωση σε Τράπεζα και να πηγαίνουν σε λογαριασμό με το όνομα «ΕΠΟΣ Ελληνικόν», ο οποίος θα εποπτεύται από άτομα εγνωσμένου κύρους Έλληνες και Εφοπλιστές, όχι όμως πολιτικούς.

Αυτήν την στιγμή τα Ελληνικά πλοία αριθμούν 250 εκατομμύρια τόννους. Είναι εύκολο να συμπεράνομε πόσα χρήματα θα εισπράττονται ημερησίως χωρίς την επιβάρυνση των Εφοπλιστών.

Το απλό αυτό μέτρο έπρεπε να ζητήσει η Κυβέρνηση και όχι την εθελοντική φορολόγηση των Εφοπλιστών, οι οποίοι δεν θα βγούνε ζημιωμένοι από  την γενναιοδωρία τους.

Το βιβλίο το είχαμε στείλει και στον Σαμαρά και στα Πολιτικά Κόμματα. Αναφέρομε και δεκάδες άλλες περιπτώσεις συγκρατήσεως του χρέους αλλά δεν είχαν την τόλμη να τις εφαρμόσουν και έτσι την νύμφη την πληρώνει ο πάμφτωχος Λαός.

Η πιο πάνω περίπτωση, δοθέντως ότι δεν επιβαρύνει τους Εφοπλιστές, μπορεί να εφαρμοσθεί ανέτως. Οι Έλληνες ομιλητές με τους Εφοπλιστές αντί να δεχθούν την εθελοντική φορολόγηση, έπρεπε να ζητήσουν  τα πληρώματα στα πλοία να είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ και όχι  Πακιστανοί, Σενεγαλέζοι ,Φιλιππινέζοι, Τούρκοι και από όλα τα Κράτη με ελαχίστους Έλληνες. Τότε τα οφέλη θα ήταν μεγαλύτερα από την εθελοντική φορολόγηση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις