Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: «Εμεινε» από προσωπικό το Μικροβιολογικό του νοσοκομείου!

Πύργος: «Εμεινε» από προσωπικό το Μικροβ...

10 μέρες το μήνα μένει χωρίς κάλυψη από γιατρό

Θύμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και συνολικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας έπεσε και το Μικροβιολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, το οποίο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του, προβλήματα που οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς περικοπές δαπανών και στον τομέα της Υγείας.

Πρόκειται για τμήμα στο οποίο διενεργούνται βιοχημικές, αιματολογικές, μικροβιολογικές εξετάσεις, καλλιέργειες, ενώ είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας για τη διενέργεια ανοσολογικών εξετάσεων(καρκινικοί δείκτες, κλπ).

Το πιο σοβαρό πρόβλημα -όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου- είναι η έλλειψη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού, ιατρικού, και παραϊατρικού (παρασκευαστές), που χρειάζεται για να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 2-3 φορές την εβδομάδα παραμένει χωρίς βραδινή κάλυψη από παρασκευαστές (δεν εφημερεύει), ενώ 10 μέρες το μήνα μένει χωρίς κάλυψη από γιατρό.

Το υπάρχον προσωπικό δουλεύει οριακά -με χρωστούμενα ρεπό και άδειες του 2012, με εντατικοποίηση της δουλειάς του- και καλείται να αντεπεξέλθει σε φόρτο εργασίας που αναλογεί σε διπλάσιο αριθμό παρασκευαστών. Χαρακτηριστικό είναι ότι συχνά ρόλο παρασκευάστριας εκτελεί η διευθύντρια του τμήματος. Την ίδια στιγμή καθυστερεί αδικαιολόγητα στο υπουργείο Υγείας αίτηση μετάταξης παρασκευάστριας από νοσοκομείο της Αθήνας.

«Γνωρίζουμε», συνεχίζουν τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης, «ότι η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας δεν είναι σημερινή. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση. Καθημερινά διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο ότι αυτό που επιδιώκεται είναι ο περιορισμός έως μηδενισμός της κρατικής χρηματοδότησης και η λειτουργία των μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων με έσοδα και κέρδη από την πώληση των υπηρεσιών.

»Καταδικάζουμε την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας και καλούμε σε διαρκή αγώνα και προσπάθεια για ανατροπή αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί και στον τομέα της Υγείας και θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή. Διεκδικούμε, την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου παραϊατρικού προσωπικού (παρασκευαστές) και γιατρών, ώστε το μικροβιολογικό τμήμα να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια όλες τις ημέρες του μήνα. Επίσης, να δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους τα χρωστούμενα ρεπό, άδειες και τα οφειλόμενά τους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις