Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άφαντος ο 30χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στο Πάπιγκο των Ιωαννίνων

Άφαντος ο 30χρονος ορειβάτης που έπεσε σ...

Το πρωί σήμερα γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε χαράδρα βάθους περισσοτέρων των 500 μέτρων

Κανένα ίχνος δεν βρέθηκε από τον 30χρονο ορειβάτη από τα Γιάννινα που το πρωί σήμερα γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε χαράδρα βάθους περισσοτέρων των 500 μέτρων, στην ορεινή περιοχή Λάπατο στο Πάπιγκο των Ιωαννίνων. Στις 5 το απόγευμα σταμάτησαν οι έρευνες και οι μεν διασώστες θα διανυκτερεύσουν σε καταφύγιο της περιοχής το δε ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» επέστρεψε στην βάση του.
Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα δύο μέτρα και η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας κατεβαίνει στους -15 βαθμούς Κελσίου.
Ο 30χρονος με τους δύο φίλους του, έφθασαν στην περιοχή χθες το απόγευμα, διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο και σήμερα πολύ πρωί, ξεκίνησαν την ορειβατική τους διαδρομή περνώντας και από ένα πολύ στενό μονοπάτι. Εκεί γλίστρησε στο παγωμένο χιόνι και κατακρημνίστηκε στην μεγάλη χαράδρα.
Οι δύο φίλοι του εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Στο μεταξύ οργή έχει προκαλέσει στα Γιάννινα η τακτική των υπευθύνων των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης «Σούπερ –Πούμα» να απαιτήσουν την πληρωμή του ελικοπτέρου για τις έρευνες από την οικογένεια του 30χρονου, ή την Περιφέρεια Ηπείρου. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας που ανέλαβε τις διαδικασίες, πήρε την απάντηση ότι, για να πετάξει το ελικόπτερο, θα έπρεπε να καταβληθούν 30.000 ευρώ για την πτήση του «Σούπερ-Πούμα» μέχρι τα Γιάννινα και την επιστροφή του και στη συνέχεια, 6.000 ευρώ για κάθε ώρα πτήσης. Συνεδρίασε έκτακτα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκε το σχετικό ποσό, στάλθηκαν τα σχετικά έγγραφα και πέταξε το ελικόπτερο το μεσημέρι με καθυστέρηση αρκετών ωρών, στο Πάπιγκο.

Η ίδια διαδικασία θα ισχύσει και για την αυριανή συμμετοχή του ελικοπτέρου στις έρευνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις