Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διάκριση της μαθητικής ομάδας του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών

Διάκριση της μαθητικής ομάδας του Πρότυπ...

Διεξήχθη στις 19 Ιανουαρίου 2013 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα.

Η μαθητική ομάδα της Β΄τάξης του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελούμενη από τους: Νίκο Μπούσια, Αυγουστίνο Σαραβάνο και Ορέστη Παρασκευά, κατέλαβε την πρώτη θέση στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) για 5η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α και διεξήχθη στις 19 Ιανουαρίου 2013, από τις 09:30 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα.

Σκοπός του Διαγωνισμού, που απευθύνεται σε μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ της Α΄και Β΄τάξης είναι η προώθηση, μέσα από τα ΕΚΦΕ, της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στην λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Η μαθητική ομάδα της Β΄τάξης του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ 56 συμμετοχών από όλη την Ελλάδα. Την 2η θέση κατέλαβε η μαθητική ομάδα του Β΄ Τοσίτσειου – Αρσακείου Λυκείου Εκάλης, η οποία μαζί με την ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2013 (European Union Science Olympiad), η οποία θα λάβει χώρα από 17 έως 23 Μαρτίου 2013, στο Λουξεμβούργο.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, κ. Παναγιωτόπουλος Γεώργιος, επικροτώντας την προσπάθεια των μαθητικών ομάδων δηλώνει: «Θέλω να συγχαρώ με τον πιο θερμό τρόπο τους μαθητές της μαθητικής ομάδας του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών για την επιτυχημένη τους προσπάθεια η οποία τους απέφερε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών. Η κορυφαία διάκριση που έλαβαν αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων που κατέχουν οι μαθητές μας, αλλά και τη διάθεση της ευγενούς άμιλλας που τους χαρακτηρίζει. Η πρωτιά αυτή αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η αφοσίωση είναι τα καλύτερα εφόδια για την κατάκτηση στόχων.

Επιπλέον, ως αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας, η σπουδαία αυτή διάκριση επιβεβαιώνει ότι οι υψηλότερες κορυφές κατακτώνται με τη συλλογική προσπάθεια και τη συνένωση δυνάμεων. Οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών αποτελούν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους μαθητές των σχολείων της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι πρέπει να ενθαρρύνονται από το σχολείο τους να λαμβάνουν μέρος σε παρόμοιες διαδικασίες και να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους, αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμησή τους και την ικανότητά τους να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες καταστάσεις. Επιπλέον, θέλω να τονίσω ότι άξιοι συγχαρητηρίων, είναι ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών κ. Φύττας Γεώργιος, κ. Αμπλάς Μιχάλης και κ. Αρλαπάνος Γεώργιος οι οποίοι με την εμπνευσμένη διδασκαλία και την ακούραστη στήριξη των μαθητών τους, τους δίδαξαν να αγωνίζονται με αισιοδοξία για το καλύτερο και τους οδήγησαν σε επιτεύγματα που κάνουν περήφανη ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις