Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ρισκάρουν τη ζωή τους για να περάσουν στην Ιταλία - Μετανάστες τρυπώνουν όπου βρουν- Από πορτ - παγκάζ μέχρι δεξαμενές καυσίμων!

Πάτρα: Ρισκάρουν τη ζωή τους για να περά...

Καθημερινές οι συλλήψεις στο λιμάνι της Πάτρας

Δυσκολότερη υπόθεση αποτελεί η διαφυγή στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας, σε σχέση με το παρελθόν, παρόλα αυτά, οι λαθρομετανάστες που παραμένουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα δεν πτοούνται και καθημερινά προσπαθούν να περάσουν στη γειτονική Ιταλία, κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

Ένα όνειρο που το έχουν πληρώσει ακόμα και με την ίδια τη ζωή τους κι αυτό γιατί δε διστάζουν να κρυφτούν σε απίθανα κι επικίνδυνα σημεία ενός φορτηγού, όπως είναι οι άξονές του, οι δεξαμενές καυσίμων, το πορτ παγκάζ Ι.Χ., και αλλού.

Όσο για τα φορτία, ακόμα πιο συνηθισμένη υπόθεση.

Πορτοκάλια καρπούζια, και άλλα εμπορεύματα κατά καιρούς αποτελούν την κρυψώνα παράνομων μεταναστών που θέλουν να περάσουν στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Οι τελευταίες συλλήψεις στο λιμάνι αναδεικνύουν το ρίσκο που παίρνουν οι παράνομοι μετανάστες.

Χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Πάτρας συνελήφθη 50χρονος καθώς είχε κρύψει μέσα σε  ειδικές κρύπτες, στις δεξαμενές καυσίμων πέντε αλλοδαπούς.

Προχθές συνελήφθη 59χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο (02) αλλοδαπούς, επιμελώς κρυμμένους στο (πορτ-παγκάζ) του αυτοκινήτου.

Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που κρύβονται στους άξονες των φορτηγών. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η κατάληξη προ μηνών ήταν τραγική, όταν νταλίκα που ήταν σταθμευμένη στο νέο λιμάνι ξεκίνησε την πορεία της, με αποτέλεσμα ο μετανάστης που είχε κρυφτεί εκεί να πολτοποιηθεί...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις