Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευνοικότερες ρυθμίσεις για τους δικαστές που έχουν στεγαστικά δάνεια

Ευνοικότερες ρυθμίσεις για τους δικαστές...

Υποσχέθηκε ο Ρουπακιώτης

Πρόταση τεσσάρων σημείων προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός το πρώτο σημείο αφορά στην καταβολή των αναδρομικών του 2011 που είχαν κερδίσει οι δικαστές με αποφάσεις του Μισθοδικείου σε μετρητά (και όχι σε ομόλογα) μέσα στον ερχόμενο Ιανουαρίου 2012.

Δεύτερον, θα υπάρξει ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και έχουν υποστεί μειώσεις των αποδοχών τους πάνω από το 30%.

Τρίτον, δεν θα ενοχληθούν από τις Τράπεζες οι δικαστές που έχουν εξαγοράσει πρόωρα τα ομόλογα που είχαν λάβει, αντί μετρητών, από τα αναδρομικά των περασμένων ετών.

Τέταρτον, δεν απορρίπτεται το αίτημα του δικαστικού κλάδου να ενταχθεί ένα από τα επιδόματά τους στο βασικό μισθό τους, αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνει τώρα, πριν καταβληθεί η δόση από το ΔΝΤ ωστόσο το τελευταίο θεωρείται βασικό μέλημα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις