Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χειροκρότησαν τον Άνθιμο μέσα στο Ναό του Αγίου Ανδρέα- Έπλεξε το εγκώμιο του Σαμαρά που έγινε...ερείπιο

Πάτρα: Χειροκρότησαν τον Άνθιμο μέσα στο...

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας

12.05 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η λιτανεία της εικόνας και της Τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στους δρόμους της Πάτρας.

11.22 Ξεκίνησε πριν από λίγο η λιτανεία της εικόνας και της κάρας του Αγίου Ανδρέου σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Ακολουθεί μεγάλο πλήθος πιστών και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομο, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, Μεσσηνία κ. Χρυσόστομο, Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο.

11.07 Χειροκρότησαν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο στο τέλος του κηρύγματος του στον Ιερό Ναό Αγίου Αγίου Πατρών όπου εορτάζεται με λαμπρότητα ο Πολιούχος Απόστολος Ανδρέας. Το χειροκρότημα μέσα στο Ναό μετά από ένα κήρυγμα που διήρκεσε πολύ ώρα. "Το χειροκρότημα στο Ναό, είναι κάτι που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη" είπε ο Άνθιμος και συμπλήρωσε "αλλά αυτή είναι  μια μεγάλη ιστορία που δεν προλαβαίνω να σας την πω τώρα".

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε συγκινημένος από το γεγονός ότι βρίσκεται στην Πάτρα κοντά στην πατρίδα του καθώς όπως είπε η καταγωγή του είναι από ένα χωριό κοντά στον Πύργο της Ηλείας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και στελεχών της κυβέρνησης, για τους οποίους  ανέφερε πως κάνουν μεγάλο αγώνα για να σώσουν την Ελλάδα

Δήλωσε πως έχον γίνει «ερείπια» από την προσπάθεια που καταβάλλουν και την αγωνία που έχουν για το μέλλον της χώρας.
Ο Μητροπολίτης τα έβαλε και με όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Θυμήθηκε τα χρόνια της Κατοχής που έζησε και ο ίδιος ως παιδί και αναφέρθηκε στις σημερινές δυσκολίες λέγοντας ότι η Εκκλησία εξαντλεί κάθε περιθώριο για να βοηθήσει.

Ο Άνθιμος είπε επίσης ότι κινδυνεύουμε από τη Θράκη, από το Καστελόριζο, από τους Τούρκους και από τους Σκοπιανούς, αλλά και από τους Τσάμηδες που θέλουνε την Άρτα και την Πρέβεζα και λένε ότι είναι Αλβανικά εδάφη.

Είναι  ευθύνη όλων μας, από τον πρώτο έως τον τελευταίο πολίτη να βοηθήσουμε ώστε να σταθεί η πατρίδα μας όρθια, είπε.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος ο οποίος είπε ότι με τη χάρη του Αγίου, της Παναγίας και του Χρηστού,  θα βγούμε από την κρίση και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Στη συνέχεια ο Άνθιμος ζήτησε από τους πιστούς να ψάλλουν όλοι μαζί το "Υπερμάχω".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις