Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οκτώ οι Πατρινοί που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας

Οκτώ οι Πατρινοί που περιλαμβάνονται στη...

Διευκρίνιση: Το ότι τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη λίστα δεν σημαίνει αυτομάτως κάτι το επιλήψιμο

Οκτώ είναι οι Πατρινοί που το όνομα τους περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύει το περιοδικό Hot Doc του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ο εκδότης του περιοδικού δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί. Κι αυτό είναι αξιοπερίεργο. Όπως επίσης, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι η λίστα του εδόθη με επιστολή αναγνώστη σε «στικάκι». Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε ότι το μόνο «στικάκι» το οποίο υπήρχε ήταν αυτό του κου Βενιζέλου το οποίο κι επέδωσε στο Μαξίμου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι δεν παρέλαβε κανένα «στικάκι», αλλά του δόθηκε ένα cd με τη λίστα των ονομάτων.

Είναι γνωστό ότι η ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύφθηκε όταν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν την ελληνική ΕΥΠ και τον τότε διοικητή της κο Κ. Μπίκα ότι στα χέρια του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών υπήρχαν κατάλογοι σε ψηφιακή μορφή με Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, όπως γράφει το zougla.gr

Το γεγονός ότι τα 2.059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Το thebest.gr αναφέρει με κάθε επιφύλαξη τα ονόματα των οκτώ Πατρινών (έχουν άλλωστε κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου) με την υπόμνηση ότι η περίληψη τους στην λίστα δεν σημαίνει αυτομάτως και κάτι το επιλήψιμο, πριν φυσικά κάτι τέτοιο επαληθευτεί ή διαψευστεί από τον έλεγχο που θα ακολουθήσει.

Οι Πατρινοί της λίστας είναι:

Τριανταφυλλόπουλος Αντώνης (δεν βρίσκεται στη ζωή)

Γιώργος  Γεωργόπουλος  - Μηχανικός

Τραβασάρος  Παναγιώτης -Αρχιτέκτονας

Δούρος Νικόλαος -Βιομήχανος

Δούρος Παναγιώτης -Βιομήχανος

Δούρος Ανδρέας -Βιομήχανος

Δούρου Μαρία  του Νικολάου

Δούκας Σπύρος - πρώην εκδότης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις