Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Αν γίνει εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης θα κλείσουμε» - Αντιδρούν πρατηριούχοι - Δραματική αναμένεται η πτώση στην κατανάλωση

Πάτρα:  «Αν γίνει εξίσωση των φόρων πετρ...

Η τιμή του λίτρου στην Αχαΐα αναμένεται να κυμανθεί από 1,40 έως 1,60

Το πετρέλαιο θέρμανσης μετατράπηκε σε είδος πολυτελείας από πέρυσι ήδη μετά τις διαρκείς ανατιμήσεις των τελευταίων ετών και η εξίσωση του φόρου του με αυτόν του πετρελαίου κίνησης θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

«Αν ισχύσει η εξίσωση θα κλείσουμε. Θα πέσει τόσο πολύ η κατανάλωση που κι εμείς θα βάλουμε λουκέτο και το κράτος δεν θα εισπράξει φόρους» σημειώνει στο thebest.gr o  Τάσος Κολοκυθάς, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Βενζινοπωλών.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι πέρυσι πολλές πολυκατοικίες στην Πάτρα και την  ευρύτερη περιοχή δεν άναψαν καλοριφέρ και στράφηκαν σε κλιματιστικά και σόμπες.Και όλα αυτά όταν η τιμή του ανά λίτρο διαμορφωνόταν στο 1 περίπου ευρώ.

Στην περίπτωση της εξίσωσης των φόρων ο κ. Κολοκυθάς με τα σημερινά δεδομένα εκτιμά ότι στην περιοχή , το λίτρο θα φτάσει στο 1,40, ενώ σύμφωνα με τις μέσες τιμές του πετρελαίου κίνησης, όπως προκύπτουν από το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, το λίτρο στην Αχαΐα θα «πετάξει» στο 1,60.

Ο Τάσος Κολοκυθάς  αναφέρει ότι θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες για τους πρατηριούχους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα στα αρκετά λουκέτα θα προστεθούν κι άλλα,  καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί σημαντικό κομμάτι επιβίωσης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να δουν πώς θα πάει η χειμερινή περίοδος,, προσπαθώντας να αποφύγουν το κλείσιμο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις