Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι τυφλοί... «ραλίστες» της Ζακύνθου

Οι τυφλοί... «ραλίστες» της Ζακύνθου

Εντυπωσιακά ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ στο νησί με τους τυφλούς-μαϊμού και το τρυκ των ορεσίβιων αναπήρων

Οι «τυφλοί» της Ζακύνθου οδηγούσαν ΙΧ σαν ραλίστες και είχαν πιστοποιητικά άριστης όρασης. Ακόμη πολλοί από αυτούς εμφανίζουν ξαφνικά προβλήματα «κινητικότητας» και μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας ενώ δηλώνουν κάτοικοι απρόσιτων περιοχών προκειμένου να μην ανακαλυφθούν από την αστυνομική έρευνα.

Αυτά είναι ορισμένα από τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις κλιμακίου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που έχει αναλάβει να διερευνήσει, τις τελευταίες εβδομάδες, την υπόθεση των 700 περίπου ύποπτων επιδομάτων τυφλότητας που δίνονταν σε πολίτες της Ζακύνθου.

Όπως προέκυψε και από έρευνα του υπουργείου Υγείας το 1,8% του πληθυσμού του νησιού, το οποίο μετρά 40.000 κατοίκους, πήρε επίδομα τυφλού εννέα φορές περισσότερο από ό,τι εκτιμάται για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ηδη από την πρώτη φάση της έρευνας έχει διαπιστωθεί, με την προσκόμιση πλήρων αποδεικτικών στοιχείων ότι σχεδόν οι 50% εκ των... «αόμματων» έχουν αξιοζήλευτη όραση και η έρευνα συνεχίζεται.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψαν όμως μερικές τρανταχτές περιπτώσεις τυφλών μαϊμού. Ισως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση «δικαιούχου επιδόματος τυφλότητας» είναι αυτή κατοίκου του νησιού που είχε άδεια οδήγησης στην Βοιωτία και όπου στον σχετικό φάκελό του, στις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, υπήρχε πιστοποιητικό οφθαλμιάτρου που του έβρισκε άριστη όραση και στα δύο μάτια!

Επιπλέον, όταν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επιχείρησαν να συναντήσουν τους δικαιούχους, αντί αυτών εμφανίζονταν συγγενείς τους οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο «τυφλός», εκτός των άλλων, «έχει παρουσιάσει ξαφνιή κατάπτωση της υγείας του, δεν μπορεί να μετακινηθεί και ούτε είναι σε θέση να μιλήσει ή να εξετασθεί». Μάλιστα παρουσιάζεται το επίσης στατιστικό παράδοξο οι «τυφλοί» να μένουν σε «δυσπρόσιτες» κατοικίες στα ορεινά του νησιού, όπου το μεγαλύτερο υψόμετρο είναι το... δυσθεώρητο 756 μέτρα (το βουνό Βραχίονας). Οπως λένε ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεκάδες σκαρφίζονται διαφόρους τρόπους και ορθώνουν διάφορα εμπόδια ώστε να μην υπάρξει η ειδική εξέταση των «τυφλών» από οφθαλμιάτρους που μπορεί να καταδείξουν αμέσως το ψέμα και την απάτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις