Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένωση Γονέων Μεσσάτιδας: Δύσκολη η φετινή σχολική χρονιά

Ένωση Γονέων Μεσσάτιδας: Δύσκολη η φετιν...

"Οι πολιτικές της κυβέρνησης δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία"

Στα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μεσσάτιδας. Αναφέρει η ανακοίνωση:

"Την Τρίτη ξεκινά μια πολύ δύσκολη χρονιά. Οι πολιτικές της κυβέρνησης δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία και διαλύουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Αυτή την περίοδο όλοι οι εργαζόμενοι, ανάμεσά τους εκπαιδευτικοί και γονείς, έχουν να αντιμετωπίσουν:

Τη μείωση του εισοδήματός τους, τα χαράτσια της εφορίας και του τέλους ακινήτων, την τραγική κατάσταση στην υγεία και τα φάρμακα, την ανεργία μέσα στα σπίτια τους, όπου με ένα ή δύο μισθούς προσπαθούν να ζήσουν ολόκληρες οικογένειες.

Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η έλλειψη κτιριακών υποδομών οι ελάχιστοι διορισμοί σε όλη την Ελλάδα, οι συνταξιοδοτικές πολιτικές που οδήγησαν πολλούς εκπαιδευτικούς σε σύνταξη αδειάζοντας τα σχολεία,  η αδυναμία των  γονιών να προσφέρουν τα απαραίτητα  στα παιδιά τους είναι τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών.

Οι αλλαγές που επιχειρούνται συνεχώς στην εκπαίδευση μεταβάλλουν το πραγματικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Καθημερινά οι συμμετέχοντες στη δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζουν καινούργια προβλήματα τα οποία καλούνται να επιλύσουν με δική τους πρωτοβουλία και μέσα, ενώ απουσιάζει η κεντρική διοίκηση.

Στο χώρο της δημόσιας παιδείας έχει δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη, της μεταβίβασης πολλών αρμοδιοτήτων σχετικά με την  ίδρυση και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την κατάργηση οργανισμών, της πραγματικής μείωσης του αριθμού των υφιστάμενων σχολικών μονάδων,  του αριθμού των απασχολούμενων εκπαιδευτικών, καθώς και της υποχρηματοδότησης της δημόσιας  παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι γονείς σε καθημερινή βάση γινόμαστε αποδέκτες εκκλήσεων για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των σχολείων, έτσι ώστε να αναγκαζόμαστε να διαθέσουμε μέρος του όποιου εισοδήματος μας προκειμένου να  αγοράσουμε αναλώσιμα υλικά τα οποία είναι αναγκαία. Επίσης αντιμετωπίζουμε προβλήματα υποσιτισμού ορισμένου αριθμού μαθητών και ακόμη ένα διογκούμενο πρόβλημα είναι αυτός της βίας  στο σχολείο.

Πιστεύουμε ότι η παιδεία πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα γιατί αυτό είναι πραγματικά επένδυση για την κοινωνία, επένδυση για την ανάπτυξη της χώρας. Δυστυχώς βλέπουμε το αντίθετο.

Το δωρεάν δημόσιο σχολείο είναι για μας αδιαπραγμάτευτο.

Η Ένωση Γονέων Μεσσάτιδας διεκδικεί την αύξηση των πόρων για την παιδεία, εκφράζει την αντίθεση της στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, διεκδικεί την ίδρυση νέων σχολείων και την καθιέρωση ενός γεύματος για όλους τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων".

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις