Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Νταβλούρος: «Οι περικοπές στα σώματα ασφαλείας είναι επώδυνες αλλά... αναπόφευκτες»

Α. Νταβλούρος: «Οι περικοπές στα σώματα ...

Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Αχαιός Βουλευτής

Με αφορμή δήλωση άλλου συναδέλφου βουλευτή, ότι έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου, αναφορικά με τα μέτρα που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια και κυρίως τις περικοπές στους ένστολους:

«Ξεκαθαρίζω με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι σε κανέναν δεν έχω εκχωρήσει το δικαίωμα να μιλάει για λογαριασμό μου και να ερμηνεύει τις προθέσεις μου. Σε ότι αφορά το θέμα των περικοπών, θέλω να σημειώσω τα εξής:

Προέρχομαι από το χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία υπηρέτησα πιστά και με αυστηρή προσήλωση στο καθήκον. Ως εκ τούτου, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας καλούνται να εκπληρώσουν καθημερινά την πολύ δύσκολη αποστολή τους, συχνά και με κίνδυνο της ζωής τους. Είμαι ένας από αυτούς.

Κατανοώ και συμμερίζομαι, επίσης, τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι και οι οικογένειες τους και αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι οι νέες περικοπές των ήδη πενιχρών αποδοχών τους θα δυσχεράνουν και θα επιβαρύνουν επιπλέον τη δεινή οικονομική τους κατάσταση.

Ναι, πολλές από τις περικοπές του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ είναι δύσκολες και επώδυνες. Πονάνε, αλλά είναι αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα ναυαγήσει. Όμως, δυστυχώς, τα νέα σκληρά μέτρα είναι και η τελευταία ευκαιρία, η τελευταία ελπίδα, για τη σωτηρία της Ελλάδας. Χωρίς αυτά, η πατρίδα μας δεν πρόκειται να επιβιώσει.

Επομένως, απευθύνω έκκληση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να κατανοήσουν την κρισιμότητα των καταστάσεων και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας στη σωτηρία της πατρίδας με την ίδια υπευθυνότητα και παρρησία που ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους.

Και ας αναλογιστούν ότι, την ίδια ώρα, άλλοι συμπολίτες μας υποβάλλονται σε ακόμη πιο αιματηρές θυσίες, χωρίς να έχουν πρόσβαση καν στο ιερό δικαίωμα της εργασίας.

Προέχει η σωτηρία της χώρας και γι’ αυτήν θα παλέψουμε όλες και όλοι μαζί. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Και ασφαλώς την «επόμενη ημέρα» οι πρώτοι που πρέπει να αποκατασταθούν είναι οι ένστολοι αλλά και άλλες ομάδες συμπολιτών, που έχουν πληγεί, από τα επώδυνα μεν, αλλά αναγκαία οικονομικά μέτρα”.

Αθανάσιος Νταβλούρος

Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις