Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση για την πρώτη γυναίκα που γράφτηκε μέλος στην ΕΣΗΕΠΗΝ

Εκδήλωση για την πρώτη γυναίκα που γράφτ...

Την Τετάρτη στο χωριό Άγιος Μύρωνας, στο Ηράκλειο Κρήτης

Εκδήλωση στη μνήμη της πρώτης γυναίκας μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων Τιτίκας Μοιράκη οργανώνει την προσεχή Τετάρτη 1η Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου Κρήτης. Η Τιτίκα Μοιράκη έφυγε από την ζωή τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 87 ετών. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Άγιος Μύρωνας του Ηρακλείου. Μεταξύ 1946-47 οργάνωσε τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, που ήταν κρίσιμης σημασίας για τα χρόνια εκείνα. Το 1951 προσλαμβάνεται για την έκδοση της εφημερίδας «Μεσόγειος». Πρώτη της δημοσιογραφική δουλειά η «Οικονομική Στήλη» με κύριο θέμα το «Σταφιδικό» πρόβλημα. Εργάστηκε αρχικά ως συντάκτης κι αργότερα ως αρχισυντάκτης μέχρι το 1981, οπότε συνταξιοδοτήθηκε.

Στα 30 χρόνια που θήτευσε στη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με διάφορους τομείς της: οικονομική στήλη, μεταφράσεις κειμένων, κριτική βιβλίου, αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, κάλυψη επιστημονικών συνεδρίων, πολιτικών συγκεντρώσεων, καθιέρωση σελίδας «Γυναίκας», ελεύθερο και δικαστικό ρεπορτάζ και χρονογράφημα. Ήταν επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια του πρακτορείου Reuters και των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη».

Στον κοινωνικό τομέα, υπήρξε μέλος του Συλλόγου Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου και του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου. Επίσης διετέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της διοίκησης της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Ηρακλείου, με προσφορά στην ομώνυμη Στέγη όπου έβρισκαν προστασία παιδιά διαλυμένων οικογενειών.

Η Τιτίκα Μοιράκη, ήταν η πρώτη γυναίκα μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημρίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων στην οποία εντάχθηκε το 1975. Για τη δραστηριότητά της και την πρωτιά» της εγγραφής της στο σωματείο ΕΣΗΕΠΗΝ, τιμήθηκε στις 29 Απριλίου 1999, κατά τη διάρκεια ημερίδας που είχε οργανωθεί στο Ηράκλειο από την Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Κρήτης και την Ένωση Συντακτών. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στην τιμώμενη ο τότε γ.γ. Τύπου και ΜΜΕ Νίκος Αθανασάκης και το δίπλωμα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης την Ένωση Συντακτών θα εκπροσωπήσουν ο Γενικός της Γραμματέας Ζώης Μαρίνος και ο Ταμίας του Δ.Σ. Δημήτρης Καρυωτάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις