Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοβαρή καταγγελία για παράνομες αμμοληψίες στον ποταμό Χάραδρο, από 7 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών

Σοβαρή καταγγελία για παράνομες αμμοληψί...

"Όποιος περνάει από εκεί βλέπει να απομακρύνονται χιλιάδες κυβικά μέτρα φερτών υλών για να χρησιμοποιηθούν σε δημόσια έργα"

Σοβαρή καταγγελία για παράνομες αμμοληψίες στον ποταμό Χάραδρο, κάνουν επτά επιστήμονες. Με χθεσινή επιστολή τους που τη συνοδεύουν με φωτογραφικά ντουκουμέντα υποστηρίζουν ότι συνεχίζεται ένας φαύλος κύκλος με τις "ευλογίες" των τοπικών υπευθύνων. Έργο χρηματοδοτούμενο μέσω του ΕΣΠΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη στη συγκεκριμένη περιοχή, απαντά η Περιφέρεια δυτ. Ελλάδας παραπέμποντας τους επιστήμονες στην Κτηματική υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια να διαχειριστεί τo το υλικό που εξάγεται

Όπως αναφέρει σήμερα η "Πελοπόννησος της Κυριακής, την επιστολή υπογράφουν οι Βασίλης Παπαδόπουλος Υπεύθυνος Γραφείου του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στη Δυτική Ελλάδα, Κώστας Συνολάκης Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, Καθηγητής στο τμήμα Περιβαλλοντικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιώργος Χρόνης Πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, Γιώργος Φερεντίνος Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αβραάμ Ζεληλίδης Kαθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Παπαθεοδώρου Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Χρήστος Αναγνώστου Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

"Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ένα ακόμα νόμιμο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται με τις ευλογίες των πάσης φύσης αρμοδίων στην πολύπαθη Δυτική Ελλάδα. Όποιος περνάει από τον μικρό ποταμό Χάραδρο στις βόρειες παρυφές της Πάτρας βλέπει να απομακρύνονται χιλιάδες κυβικά μέτρα φερτών υλών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε δημόσια έργα (;!). Στο ίδιο έργο εδώ και χρόνια θεατές. Σε ένα έργο καθόλα νόμιμο (;!) που γίνεται με τις ευλογίες των όποιων τοπικών ή μη υπευθυνοανεύθυνων... Είναι οι ίδιοι υπευθυνοανεύθυνοι που στη διάρκεια του επόμενου κιόλας χειμώνα θα κλαίνε και θα οδύρονται μπροστά στις κάμερες των δελτίων ειδήσεων για τις καταστροφές από την πρώτη κακοκαιρία στην παραλιακή ζώνη του Ρίου, του Κατάκολου, του Κοτυχίου, του Αιγίου, της Ακράτας... Είναι οι ίδιοι που θα καλέσουν τον όποιο μελετητή και εργολάβο να υλοποιήσουν τα απαραίτητα έργα προστασίας των ακτών... Είναι οι ίδιοι που παρακαλούν τους "ειδικούς" να δώσουν λύση στα προβλήματα διάβρωσης... Είναι ακριβώς οι ίδιοι που συντηρούν τον αέναο ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ αυτής της καταδικασμένης χώρας", υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Η ομάδα των επιστημόνων, συνεχίζει τονίζοντας ότι εδώ και χρόνια τρεις δημόσιοι φορείς της χώρας, το Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε σειρά δημοσιευμάτων στον τύπο, ημερίδων και εκδηλώσεων, φωνάζουν για την καταστροφή που επιφέρουν στην παράκτια ζώνη οι κάθε λογής παρεμβάσεις στα ποτάμια και κυρίως η παράνομη αμμοληψία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις