Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θρήνος και φόβος στη γειτονιά του Θανάση Λαζανά - Το καντήλι στον τόπο της δολοφονίας παραμένει άσβεστο - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες- Βίντεο

Πάτρα: Θρήνος και φόβος στη γειτονιά του...

Δείτε τι λένε γείτονες

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον θάνατο του 30 χρονου Θανάση Λαζανά, μετά από συμπλοκή με αλλοδαπούς, που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί μαχαιριές. Στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό ένα καντήλι εξακολουθεί να καίει. Πολλοί όταν περνούν από εκεί κάνουν το σταυρό τους και φέρνουν στη μνήμη τους τον 30χρονο, που έφυγε αναπάντεχα και πρόωρα από τη ζωή.

Γείτονες και συγγενείς του παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα αυτό που έχει συμβεί.

"Να τους φουντάρουνε να τελειώνουμε, δεν είμαι ρατσιστής, αλλά προκειμένου να προστατέψω την οικογένειά μου θα γίνω.. Εγώ τους βοηθούσα, αλλά τώρα τους έχω μισήσει" δηλώνει χαρακτηριστικά ένας από τους γείτονες.

Την ίδια ώρα θείος του παιδιού αναφέρεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία, ενώ είναι έκδηλος ο φόβος που αισθάνεται γι' αυτό και δεν θέλει να δείξει το πρόσωπό του.

Οι γονείς του Θανάση βιώνουν τον δικό τους γολγοθά. Έχασαν το μοναχοπαίδι τους. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με προβλήματα υγείας, παλεύουν να κρατηθούν όρθιοι...

Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν τέλειωσε με το γκρέμισμα του καταυλισμού της οδού Ευρώτα και οι κάτοικοι των νοτίων περιοχών της Πάτρας μετά και τον χαμό του 30χρονου δείχνουν να αγγίζουν τα όρια της ανοχής  και της αντοχής τους..

Ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν επιθυμούν να εκμεταλλευτεί κανείς την αγανάκτιση και τη διαμαρτυρία τους για το χρονίζον μεταναστευτικό πρόβλημα.

Μετά τη δολοφονία του Θανάση Λαζανά και τα επεισόδια που ακολούθησαν επανέφεραν με ένταση στο προσκήνιο το πρόβλημα με τα ΜΜΕ των Αθηνών να στρέφουν τα βλέμματά τους στην πόλη. Το πρωί στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν δημοσιογράφοι από τη zougla.gr, το Mega, το Star και τον Ελεύθερο Τύπο.

Δείτε το βίντεο του thebest.gr

 

Ελευθερία Μακρυγένη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις