Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Νέα συγκέντρωση σήμερα από κατοίκους των Ιτεών - Κάποιοι απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους -Σύσκεψη αύριο στο Δήμο

Πάτρα:Νέα συγκέντρωση σήμερα από κατοίκο...

Διαμαρτύρονται για την έντονη παρουσία των μεταναστών-Δείτε video απο τη χθεσινή κινητοποίηση

Λίγο πριν την πραγματοποίηση και της δεύτερης συγκέντρωσης των κατοίκων του Νοτιού Διαμερίσματος της Πάτρας για το μεταναστευτικό στις 5 το απόγευμα, ο Δήμος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή σύσκεψης  με φορείς, αύριο για το μεταναστευτικό της περιοχής προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις . Η σύσκεψη θα γίνει αύριο Τετάρτη, 23 Μαΐου, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου.

Στην αυριανή σύσκεψη έχουν προσκληθεί να παρίστανται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, η Αντιδήμαρχος Ένταξης Μεταναστών, ο Λιμενάρχης Πατρών, η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος.

Στο μεταξύ το μεσημέρι ο Γιάννης Δημαράς έχει καλέσει στο γραφείο του την πρόεδρο του Νοτίου Διαμερίσματος και τους προέδρους των συλλόγων της περιοχής, για το θέμα.

09.30 Ανάστατοι είναι κάτοικοι της περιοχής των Ιτεών μετά τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά από 3 αλλοδαπούς σύμφωνα με την αστυνομία. Χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Συλλόγου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα κτίρια της Πειραϊκής Πατραϊκής. Κάποιοι μάλιστα επιχείρησαν να μπουν στο χώρο, αλλά απετράπησαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση και οι κάτοικοι καλούν τους αρμόδιους του ΟΛΠΑ, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να δώσουν το παρών. Όπως είπε στο thebest.gr o πρώην Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών κ. Δημητριάδης, προγραμματίζουν να αποκλείσουν το δρόμο στο ύψος του νέου λιμανιού. "Η περιοχή μας είναι ζούγκλα, έχει υποβαθμιστεί πλήρως και η πολιτεία είναι απούσα", δηλώνει χαρακτηριστικά. Κια προσθέτει: "Είναι κρίμα για το παιδί που χάθηκε. Εμείς ζητάμε να φύγουν οι μετανάστες γιατί είναι παράνομοι, να φωτιστεί η περιοχή και η αστυνομία να κάνει περιπολίες".

Χθες η πλειοψηφία των κατοίκων αντέδρασε στην προσπάθεια υποψηφίων της Χρυσής Αυγής να καπιλευτούν τη συγκέντρωση, ενώ μέλη της είχαν γεμίσει τον δρόμο με φυλλάδια που έγραφαν: ""Έξω οι εισβολείς λαθρομετανάστες απο την Ελλάδα- Για να μείνει η Ελλάδα πατρίδα των Ελλήνων".

Δείτε βίντεο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις