Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H Μητρόπολη Πατρών κοντά στους αναξιοπαθούντες

H Μητρόπολη Πατρών κοντά στους αναξιοπαθούντες

Αγαθά πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται σε ειδικά καλάθια σε κεντρικά σούπερ μάρκετ της πόλης για να διατεθούν σε φτωχούς συνανθρώπους μας

«Βοηθάμε όλοι όσους έχουν ανάγκη», αυτό είναι το σύνθημα της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από τις μέρες του Πάσχα και εντείνει αυτό το διάστημα, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών για να βοηθήσει τους φτωχούς συνανθρώπους μας που εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής έχουν τοποθετηθεί ειδικά καλάθια κοντά στα ταμεία κεντρικών σούπερ μάρκετ της Πάτρας ώστε οι πολίτες που επιθυμούν και μπορούν να βοηθήσουν, να αγοράζουν και να αφήνουν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία είναι μακράς διάρκειας και συντήρησης.

Ένα τέτοιο καλάθι έχει τοποθετηθεί για παράδειγμα σε κατάστημα του σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις το καλάθι γεμίσει έρχονται άνθρωποι της Μητρόπολης παίρνουν τα συγκεντρωθέντα αγαθά για να τα διανείμουν μετά σε φτωχούς ανθρώπους που έχει καταγεγραμμένους η Μητρόπολη σε συνεργασία προφανώς με την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων. Την ίδια ώρα πολλές είναι πλέον και οι ενορίες της Πάτρας που έχουν οργανωθεί και μαζεύουν τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια διαθέτουν σε πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που πλήττει τη χώρα μας.

Παράδειγμα η ενορία του ιερού ναού της Παντανάσσης που είναι από τις μεγαλύτερες της πόλης της Πάτρας (η 3η μετά τις ενορίες του ι.ν. του Αγίου Ανδρέα και του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελίστριας) σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο κάτω από το επιτροπικό, στο ναό όπου και συγκεντρώνονται οι προσφορές από τους πιστούς. Κατόπιν τα αγαθά με ευθύνη των ιερέων, των επιτρόπων και του φιλοπτώχου ταμείου της εκκλησίας μοιράζονται σε ανθρώπους της ενορίας της Παντάνασσας και όχι μόνο που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Τα είδη που γίνονται δεκτά είναι μακαρόνια, όσπρια όπως φασόλια, φακές ή κουκιά, ρεβύθια, ρύζι, γάλα σε κουτί, κονσέρβες, ζάχαρη, αλεύρι και άλλα αγαθά που μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κίνηση αυτή συγκέντρωσης τροφίμων για τους φτωχούς συμπολίτες μας έχει ξεκινήσει πριν από το Πάσχα στην Παντάνασσα και θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Μάλιστα σε ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη προβεί οι ενορίες του Αγίου Ανδρέα, της Αγίας Βαρβάρας, κ.α. με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που από το υστέρημα του προσπαθεί να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή που έχει και την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Όπως αναφέρουν ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών καθημερινά σχεδόν στους ναούς έρχονται αντιμέτωποι με πολλά περιστατικά ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες και δεν έχουν σχεδόν ούτε τα βασικά είδη διατροφής για να ζήσουν. Πρόκειται για μία τραγική κατάσταση και σίγουρα η κίνηση αυτή της Παντάνασσας και των άλλων ενοριών φανερώνει μεγάλη ευαισθησία και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις