Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στελεχώνονται οι εθελοντικοί σταθμοί Ε.Σ.Ε.Π.Α. του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Στελεχώνονται οι εθελοντικοί σταθμοί Ε.Σ...

Προχωρά στη συγκρότηση των ομάδων εθελοντών

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας αναφέρει τα εξής: "Λίγες εβδομάδες μετά την παραλαβή δύο πλήρως εξοπλισμένων πυροσβεστικών οχημάτων από την κεντρική διεύθυνση του Ε.Σ.Ε.Π.Α. στη Σίνδο Θεσσαλονίκης (5 Μαρτίου 2012), ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας προχωρά στη συγκρότηση των ομάδων εθελοντών που θα λειτουργήσουν τα εν λόγω οχήματα και θα πλαισιώσουν το όλο εγχείρημα συγκρότησης σταθμών Ε.Σ.Ε.Π.Α. στο Δήμο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας και προσφέρει συμπληρωματικό έργο στις κρατικές υπηρεσίες στον τομέα πυρόσβεσης, διάσωσης και φυσικών καταστροφών, χωρίς να θέλει σε καμία περίπτωση να τις υποκαταστήσει ή να τις αντικαταστήσει.

Αποτελεί στην ουσία μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων πολιτών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ενώ η ποιότητα των παρεχόμενων εθελοντικών υπηρεσιών είναι εφάμιλλη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Το Ε.Σ.Ε.Π.Α. παρέχει βοήθεια και με αποστολές στο εξωτερικό, προκειμένου να βοηθήσει σε μεγάλες φυσικές καταστροφές και παράλληλα παρέχει διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες όπου εδρεύουν οι σταθμοί του.

Η πρώτη συνάντηση των εθελοντών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00. Αφού έγινε μία πρώτη γνωριμία, ακολούθησε μια γενική ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κανέλλο Κανελλόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς, τη λειτουργία και τους στόχους των υπό ίδρυση σταθμών Ε.Σ.Ε.Π.Α του Δήμου (Κάτω Αχαΐα και Μπονταίικα).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί εθελοντές, ενώ και άλλοι που είχαν ενδιαφερθεί να παρασταθούν δεν τα κατάφεραν τελικά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Στις επόμενες συναντήσεις θα διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα των σταθμών και οι βάρδιες των εθελοντών σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του καθενός.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος: «κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και προβληματισμός για την ευόδωση των σκοπών του Ε.Σ.Ε.Π.Α. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ θερμό, ενώ όλοι ήσαν πρόθυμοι και ανυπόμονοι να προσφέρουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.

Ορισμένοι από τους εθελοντές διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και η προηγούμενη προϋπηρεσία τους, τόσο στην πυρασφάλεια όσο και στις πρώτες βοήθειες, θα αποτελέσουν θετικό πρόσημο στο ξεκίνημα της προσπάθειάς μας. Όλοι, όμως, ανεξαιρέτως οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και τη διάθεσή τους για προσφορά».

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εθελοντικές ομάδες του Ε.Σ.Ε.Π.Α. του Δήμου παρακαλούνται να επικοινωνούν είτε με το γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας (τηλ. 26933 – 60 152) είτε απευθείας με τον ίδιο τον αντιδήμαρχο (τηλ. 6974 – 617 604).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις