Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δηλώσεις Χατζηλάμπρου και Γιακουμή-«Το 90% των ασθενών στην αγροτική Αχαΐα αδυνατεί να αγοράσει φάρμακα»

Δηλώσεις Χατζηλάμπρου και Γιακουμή-«Το 9...

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρουν οι δύο υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαία για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής

O υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Βασίλης Χατζηλάμπρου, σε δήλωση του τόνισε ότι «η δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία και ιδίως το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” μετά το “ριφιφί” της Τράπεζας της Ελλάδας για το PSI έρχεται να συμπληρωθεί από την ανυπαρξία σύμβασης με το ΕΟΠΥΥ που οδηγεί στον πλήρη οικονομικό στραγγαλισμό το νοσοκομείο.

Δεν εισπράττουν πια ο “Άγιος Ανδρέας” και το Αίγιο και μη έχοντας αποθεματικά δεν θα έχουν να πληρώσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις όπως προμήθειες, νέο κτίριο, υπερωρίες ιατρών και προσωπικού. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα δύο νοσοκομεία στο κλείσιμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Μοναδική σωτηρία για τα τόσο απαραίτητα ιδρύματα του νομού μας είναι, στις 6 Μάη να διώξουμε κακήν κακώς τους υπεύθυνους αυτής της καταστροφικής εξέλιξης και να στηριχθούν οι υγειονομικές δομές εις βάρος των τοκογλύφων-δανειστών και των ντόπιων υπηρετών τους».

Στο μεταξύ ο Τάσος Γιακουμής, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, αναφέρει ότι «σε πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Γραφείου Συντονισμού Γενικής- Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, σε αγροτικές περιοχές του νομού Αχαίας, το 90% των ασθενών δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, ενώ στο 70%, το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για την αγορά όλων των φαρμάκων. Το ίδιο ποσοστό ασθενών (90,6%) απάντησε ότι, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έχει μικρότερη δυνατότητά  αγοράς των φαρμάκων τους και η δυσκολία αυτή (93,8%)  αποδίδεται στην οικονομική κρίση.

Το 90,3% των ασθενών επίσης αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες κάνουν περικοπές σε βασικές τους ανάγκες όπως τρόφιμα, ρουχισμό, θέρμανση προκειμένου να κατορθώσουν να αγοράσουν τη φαρμακευτική  τους αγωγή, ενώ το 59,5% δεν πραγματοποίησαν παρακλινικές εξετάσεις (αίματος, υπέρηχοι, αξονικές κλπ) που είχε συστήσει ο ιατρός τους, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Η κατεύθυνση της -σε λίγο καιρό- μείωσης του προσδόκιμου επιβίωσης του Λαού μας, όπως αποδεικνύεται από τη μελέτη της παρέμβασης του ΔΝΤ και της ΕΕ σε άλλες χώρες, υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς. Η «εργολαβία» Λοβέρδου (..οι Έλληνες ζουν πολλά χρόνια, κι αυτό είναι ένα πρόβλημα) για τη διάλυση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών του φαρμάκου και των μεγαλοκλινικαρχών, προχωρά.

Οι γιατροί οδηγούνται, πέρα από την απαξίωσή τους, να μη μπορούν πια να κάνουν τη δουλειά τους, αφού οι ασθενείς τους αποκλείονται από την ασφάλιση και το αγαθό του φαρμάκου. Η έλευση της εξίσωσης των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ με αυτές του ΕΟΠΥΥ, θα αφήσει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη την πλειοψηφία του αγροτικού πληθυσμού στο επόμενο διάστημα. Η εικόνα της παραπάνω μελέτης θα αλλάξει επί τα χείρω. Στις 6 Μάη, ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσει παραδειγματικά και να αναδείξει τη Αριστερά οργανωτή του αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν υγεία, για προκοπή και αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις