Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εβδομήντα πέντε Ευρωπαίοι μαθητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο

Εβδομήντα πέντε Ευρωπαίοι μαθητές επισκέ...

Ο αντιδήμαρχος παιδείας Ανδρέας Φίλιας ξενάγησε τα παιδιά και τους συνοδούς τους οι οποίοι κατόπιν πήγαν και στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων

Πάνω από 75 μαθητές από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Γαλλία αλλά και η Τουρκία, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Πάτρα, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius, φιλοξενούμενοι του 3ου  Λυκείου της πόλης, επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου το Δημαρχείο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου όπου τους υποδέχτηκε και τους μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Φίλιας.

Ο κ. Φίλιας μίλησε με τους μαθητές και με τους συνοδούς καθηγητές τους για την ιστορία του Δημαρχείου αλλά και της πόλης της Πάτρας, για τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους, το λιμάνι της, το Ενετικό της κάστρο αλλά και για την θέση της Πάτρας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η ξένη αντιπροσωπεία των μαθητών είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί και να θαυμάσει και το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» που αποτελεί έργο του Τσίλερ.

Οι μαθητές θα παραμείνουν στην Πάτρα μέχρι το Σάββατο 28 Απριλίου.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα Comenius του υπουργείου παιδείας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα που εκτείνεται από την προσχολική έως και τη μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επιδιώκει να αναπτύξει την κατανόηση μεταξύ διάφορων ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσω ανταλλαγών και συνεργασίας σχολείων από διαφορετικές χώρες. Το πρόγραμμα Comenius στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της και στην προώθηση της κινητικότητας και της εκμάθησης γλωσσών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις