Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απεργία στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ - Καταργείται από την Παρασκευή

Πάτρα: Απεργία στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξ...

"Η εκμετάλευση δεν θα περάσει", επισημαίνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν

Απεργούν σήμερα Δευτέρα και αύριο οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο είναι η κινητοποίησή τους να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο τους αναφέρονται τα εξής:

"Το σωματείο εργαζομένων στα ΚΤΕ (κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης) του ΟΤΕ στην Πάτρα από την ίδρυση του έδωσε μάχες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και συμμετείχε στις κοινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Την αγωνιστικότητα του πολλά μέλη του την "πλήρωσαν" είτε με ψυχολογικό πόλεμο, είτε με μη ανανέωση των συμβάσεων τους από την πλευρά της τοπικής διοικησής. Εδώ και καιρό προειδοποιούσαμε πως με την ανοχή της ίδιας διοίκησης θα οδηγούταν σε κλείσιμο το τηλεφωνικό κέντρο, γεγονός το όποιο πρακτικά λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 30/03.

Η ΟΤΕ Α.Ε. συνιφασμένη πλήρως με τις μνημονιακές εντολές καταργεί το τηλεφωνικό κέντρο για να ανοίξει ένα... καινούριο η θυγατρική της ΟΤΕplus με πολύ λιγοτερες θέσεις εργασίας απ’αυτές που υπήρχαν τόσα χρόνια και πολύ χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Φαίνεται λοιπόν πως οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας ήταν δυσβάσταχτες για την κερδοφόρα πολυεθνική του Deutsche Telekom στην ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ με την απραξία της ηγεσία της ΟΜΕ ΟΤΕ. Έτσι λοιπόν αξιοποιώντας τις συμφωνίες που έγιναν για να σωθεί η ...χώρα, οι μισθοί υπό την ΟΤΕplus θα είναι 190 ευρώ καθαρά!

Φαίνεται λοιπόν πως την ώρα που η ανεργία μαστίζει την Πάτρα, κάποιοι προσπαθούν να το εκμεταλευτούν ψάχνοντας ουσιαστικά για σκλάβους ενώ την ίδια ώρα αδείαζουν και άλλες θέσεις εργασίας στον πολύπαθο αυτό νομό.

Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Σα σωματείο αρχίσαμε να δίνουμε τη μάχη με την απεργία που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα. Εδώ καλείται ο καθένας να ανάλαβει τις ευθήνες του και να πάρει θέση. Ήδη μια σειρά σωματείων και φοιτητικών συλλόγων βρίσκονται αλλυλέγγυα στο πλευρό μας. Δίνουμε τη μάχη και απαντάμε με ΑΛΛΥΛΕΓΥΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΑ.

Το αδιέξοδο που βιώνουμε όλοι οι εργαζομενοι δε λύνεται στα όρια του ΟΤΕ Πάτρας αλλα ανοίγοντας δρόμους κοινού αγώνα με κάθε μαχόμενη δύναμη του εργατικού κινήματος και της νεολαίας. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα μέτρα τους, τη λαομίσητη κυβέρνηση τους και το σαπισμένο τους σύστημα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις