Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινδυνεύουν με λουκέτο Πανεπιστήμια και ΤΕΙ λόγω των αποθεματικών - Κινητοποιήσεις απο αύριο

Κινδυνεύουν με λουκέτο Πανεπιστήμια και ...

Πρόεδροι των Ιδρυμάτων και Πρυτάνεις αντιδρούν στο «κούρεμα» των ομολόγων των ΑΕΙ - ΤΕΙ

Αποφασισμένοι να κλείσουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δηλώνουν πρόεδροι των ΤΕΙ και πρυτάνεις Πανεπιστημίων, αντιδρώντας στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να «κουρέψει» τα αποθεματικά κεφάλαια των Ιδρυμάτων. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ συνεδριάζουν σήμερα, για να συζητήσουν και να λάβουν την τελική απόφαση για τριήμερο κλείσιμο των Ιδρυμάτων, με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη αύριο, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους, ενώ ζητούν να συναντηθούν εκ νέου με τον υπουργό Παιδείας.

Οι πρυτάνεις, ήδη, με γραπτή ανακοίνωση, ανέφεραν ότι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), δημιουργεί τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων, για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους.

Τα πανεπιστήμια της χώρας, τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνόδου, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις