Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O άνθρωπος που απειλούσε να τινάξει στον αέρα το Μοσχάτο-Ποια η σχέση του με την Πάτρα

O άνθρωπος που απειλούσε να τινάξει στον...

Ζώστηκε με εκρηκτικά έξω απο το πολυκατάστημα του Μοσχάτου

Ο Κώστας Σαμαράς, δίχως άλλο δεν είναι ένας παράνομος  σαν όλους τους άλλους. Κάποιοι τον έχουν αποκαλέσει «πεταλούδα των ελληνικών φυλακών» αφού είχε πραγματοποιήσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αποδράσεις… Ένα «παράσημο» που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Στα 53 του, πλέον, ο «Ζαρανίκας» όπως ήταν το παρατσούκλι του, υπήρξε ο πρώτος στενός συνεργάτης του Νίκου Παλαιοκώστα, μαζί έκαναν την πρώτη μεγάλη ληστεία τράπεζα στην Καλαμπάκα γιατί όπως έλεγε «μου αρέσει να ζω επικίνδυνα…». Ο Σαμαράς ξεχωρίζει και για κάτι ακόμα.

Με εκθέσεις ζωγραφικής στο ενεργητικό του , με βραβεύσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης  για τη λογοτεχνία, δε σταμάτησε εκεί. Πριν δώδεκα χρόνια , εκδόθηκε το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Καταζητείται» που παραλίγο να γίνει τηλεοπτικό σήριαλ. Γιατί ο Κώστας Σαμαράς , εκτίοντας 25 χρόνια κάθειρξη για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας ήθελε και προσπαθούσε όταν βγει από τη φυλακή και θα ξαναφτιάξει τη ζωή του… Κάτι που τελικά δεν κατάφερε…

Ο  Ζαρανίκας σήμερα το πρωί βρέθηκε  ζωσμένος με απομίμηση εκρηκτικών, και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ ήταν κουλουριασμένος μέσα σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στο Μοσχάτο έξω από τα γραφεία της εταιρείας JUMBO.

Ο ίδιος – σε πολύ άσχημη κατάσταση - μονολογούσε ότι βρέθηκε εκεί γιατί ήθελε να κάνει ληστεία… Τα εκρηκτικά που είχε πάνω τους ήταν δυο κεριά και ένα δυναμιτάκη… Το τελευταίο καιρό ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, όμως παραβίασε τους όρους αυτούς. Παράλληλα με βούλευμα είχε καταδικαστεί να εκτίσει επιπλέον ποινή στα Τρίκαλα, όπου φυσικά δεν παρουσιάστηκε.

Ο κρατούμενος Κώστας Σαμαράς , βρίσκονταν στη φυλακή για κλοπές αυτοκινήτων και ληστείες από το 1985, από το 1996 και την τότε μεγάλη απόδραση των φυλακών Πάτρας. Από στις αρχές του 2000 φαίνεται ότι άλλαξε μυαλά, καθώς  έπαιρνε  κανονικά νόμιμες πενθήμερες άδειες.Τα εικαστικά και η συγγραφή δείχνουν ότι του κάνουν καλό. Ίσως να είναι  ένας δικός του κώδικας εσωτερικού σωφρονισμού. Στην Ασφάλεια προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει, αφού ο Σαμαράς δείχνει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα… Τελικά ο χρόνος θα δείξει αν αυτός ο κώδικας νικήσει το αμαρτωλό του παρελθόν..

Ο Κώστας Σαμαράς γεννήθηκε στα Τρίκαλα πριν από 53 χρόνια. Από μικρός μπαίνει στην παρανομία και μαζί με τον Νίκο Παλαιοκώστα συνθέτουν ένα «αχτύπητο δίδυμο». Για χρόνια ζουν κυνηγημένοι σε όλη την Ελλάδα, χτυπώντας τράπεζες… Τελικά συλλαμβάνετε και τότε βγαίνει η καλλιτεχνική του φύση…  Το πως η εικαστική του ιδιοφυΐα συνδυάζεται με την ικανότητά του στις μοναχικέ ς αποδράσεις, είναι σίγουρα κάτι που μόνο αυτός και το DNA του γνωρίζουν.  Όταν το 1999 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Καταζητείται» , ένας γνωστός σκηνοθέτης , ο Παντελής Βούλγαρης, σκέφτηκε να το κινηματογραφήσει .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις