Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαζί με τους εργαζόμενους της Αχαϊκής ο Δήμαρχος Πατρέων

Μαζί με τους εργαζόμενους της Αχαϊκής ο ...

Συναντήθηκε το πρωί μαζί τους. Δήλωσε οτι είναι δίπλα τους

Αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας δέχθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Μαρτίου, το μεσημέρι στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, και συζήτησε μαζί τους το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την Τράπεζα. Ο Δήμαρχος μετέφερε στους εργαζόμενους  την ανησυχία του για το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το «πλήγμα για την περιοχή» και τους δήλωσε ότι «είναι δίπλα τους».

Παράλληλα, ο κ. Δημαράς, τους γνωστοποίησε ότι είχε έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Ευάγγελο Φλωράτο, στον οποίο είπε, ότι ο Δήμος Πατρέων, θα είναι παρών, σε ό,τι μπορεί να βοηθήσει.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για το γεγονός ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι θα ανακληθεί η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και αν δεν γίνει αυτό, η ανάδοχος Τράπεζα που θα αναλάβει, θα απορροφήσει και τους 99 εργαζόμενους και δεν θα χαθούν οι θέσεις εργασίας τους.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Πατρέων για την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Πατρέων εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την εξέλιξη αυτή η οποία συνιστά ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην τοπική αγορά, αφού η Τράπεζα εξακολουθούσε να παρέχει καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης χρηματοδοτικά εργαλεία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής που ήταν απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Για τους χιλιάδες μετόχους της, για το πλήθος των μικρομεσαίων οι οποίοι έβρισκαν στην Αχαϊκή Τράπεζα τη ρευστότητα και στήριξη  που οι άλλες ιδιωτικές Τράπεζες είχαν πάψει, λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής, να προσφέρουν, για τους 99 εργαζόμενους σε αυτήν, για την τοπική οικονομία, η Αχαϊκή Τράπεζα πρέπει να παραμείνει εν λειτουργία.

Όταν μάλιστα σύσσωμοι οι οικονομικοί φορείς και παράγοντες της Πάτρας και της Αχαΐας αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν τις προσπάθειες που θα καταβάλει η Τράπεζα για την εξυγίανσή της σύμφωνα με τις οδηγίες της Τράπεζα της Ελλάδας, η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να επανεξετάσει την ανάκληση της αδείας της Αχαϊκής Τράπεζας και να επιτρέψει σε αυτή να λειτουργήσει άμεσα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις