Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΔΗΜΑΡ: Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα της χώρας

ΔΗΜΑΡ: Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νε...

Οι βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς φέρνουν το θέμα στη Βουλή

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ρύπανσης των νερών από βαρέα και τοξικά μέταλλα, κρούουν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και αγροτικής Ανάπτυξης.

Επικαλούμενοι έρευνα  που διενήργησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ, οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ στην ερώτησή τους αναφέρουν πως οι συγκεντρώσεις  των βαρέων μετάλλων σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα, υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, που έχει θέσει η Ε.Ε. Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως η παρουσία τοξικών βαρέων μετάλλων γίνεται αισθητή και σε όλα σχεδόν τα εξεταζόμενα πόσιμα νερά.

Οι τέσσερεις βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες και σε ποιους περιβαλλοντικούς ελέγχους έχουν προβεί, ώστε να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις