Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία:Kύκλωμα με παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες και οτο Πανεπιστημιακό της Πάτρας - Εισαγγελική έρευνα

Καταγγελία:Kύκλωμα με παράνομες αποκλεισ...

Τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Αποκλειστικών Νοσοκόμων

Έρευνα για την ύπαρξη  παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας έχει διατάξει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου ύστερα από καταγγελίες ότι κυκλώματα αλλοδαπών λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία ενώ παράλληλα αποτελούν κίνδυνο και για τους ίδιους τους ασθενείς. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι το γεγονός που έλαβε χώρα πριν από τρείς ημέρες, όταν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποίησαν έφοδο τη νύχτα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), και συνέλαβαν δέκα άτομα, οκτώ αλλοδαπούς και δυο ημεδαπές, για παράβαση Νόμου περί Δημόσιας Υγείας.

Όπως αποκαλύπτει στο www.protothema.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Αθανάσιος Βασιλάκης, για την τραγική κατάσταση και τα πλείστα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα κυκλώματα των αλλοδαπών στους χώρους των νοσοκομείων έχει ενημερωθεί με σχετικά υπομνήματα και το υπουργείο Υγείας και το ΣΔΟΕ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα και οι παράνομες αποκλειστικές συνεχίζουν ανενόχλητες το έργο τους.  

''Μαϊμού" αποκλειστικές 

Με μεγάλη ευκολία φαίνεται ότι μπορεί κανείς να "εργαστεί" ως αποκλειστικός νοσοκόμος, σε κάποιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.  Ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας αλλά και "κύκλωμα' αλλοδαπών κυρίως από Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία κ.α έχουν αναλάβει δράση και έχουν κατακλύσει τον συγκεκριμένο κλάδο. Αλλοδαπές κυρίες, χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, χωρίς να έχουν καν ατομικό βιβλιάριο υγείας ή έστω άδεια παραμονής στην Ελλάδα, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως αποκαλύπτει στο www.protothema.gr ο Αθ. Βασιλακάκης " οι αλλοδαπές που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Εκτός του ότι δεν έχουν εξειδίκευση, επιπλέον οι ίδιες είναι φορείς μικροβίων ή άλλων παθήσεων με αποτέλεσμα να συντρέχει σοβαρότατος κίνδυνος για την υγεία των νοσηλευομένων μιας και αρκετές από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, προκαλούνται από τις ίδιες, οι οποίες φυσικά αγνοούν βασικούς κανόνες υγιεινής κατά την παροχή υπηρεσιών τους".

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, από τις 120 περίπου εγγεγραμμένες στον πίνακα του νοσοκομείου,  απασχολούνται κατά κύρια βάση μόνον οι 20 εφόσον, οι λοιπές ανάγκες καλύπτονται από τις 100 και πλέον «αποκλειστικές νοσοκόμες» που δραστηριοποιούνται παρανόμως. " Δεν μιλάμε για ένα δύο μεμονωμένα περιστατικά" μας λέει ο Αθ. Βασιλάκης τονίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι παράνομες αποκλειστικές καταφθάνουν έξω από τα νοσοκομεία με πούλμαν (!).  

Αποκλειστική στη μισή τιμή

Από 40 έως 50 ευρώ το οκτάωρο κυμαίνονται οι τιμές των "μαϊμού" αποκλειστικών νοσοκόμων και από το ποσό αυτό καλούνται να πληρώσουν και το ανάλογο κόμιστρο είτε στο γραφείο που τους βρήκε το περιστατικό, είτε στον εγκέφαλο του κυκλώματος. Η ταρίφα βέβαια αυξάνεται κατακόρυφα το Σαββατοκύριακο και σχεδόν τριπλασιάζεται για το βράδυ του Σαββάτου. 

Σχεδόν διπλάσια είναι η τιμή για τους νοσηλευτές που εργάζονται νόμιμα. Συγκεκριμένα, αμείβονται με 78 ευρώ μεικτά το οκτάωρο κάτι που σημαίνει 36,40 ευρώ, καθαρά μετά τις κρατήσεις και τις εισφορές. Όπως καταγγέλλει ο Α. Βασιλάκης, η υπερφορολόγηση στο συγκεκριμένο κλάδο είναι πέρα από κάθε λογική ενώ το κράτος υπολογίζεται ότι χάνει από την εισφοροδιαφυγή της "μαύρης" εργασίας που παρέχουν οι παράνομες αλλοδαπές περίπου 1.800 ευρώ για κάθε 25 ημέρες εργασίας. 

"Αλωνίζουν" οι αλλοδαπές στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Α. Βασιλάκης οι παράνομες αλλοδαπές λυμαίνονται το ιατρικό υλικού των ιδρυμάτων και μάλιστα δεν διστάζουν να κλέψουν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια και ότι άλλο μπορούν. " Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε δει να τρώνε το φαγητό που προσφέρεται στους ασθενείς, να χρησιμοποιούν τα ντουζ του νοσοκομείου αλλά και να περιφέρονται περιέργως στους διαδρόμους με σκοπό προφανώς να αρπάξουν ότι μπορούν" δηλώνει ο ίδιος. Το γεγονός είναι γνωστό, αλλά και τα πρόσωπα είναι γνώριμα στους εργαζόμενους των νοσοκομείων όμως ούτε οι νοσηλευτές ούτε οι διοικήσεις έχουν συμβάλλει για να τερματίσει η κατάσταση ντροπής που λαμβάνει χώρα εδώ και μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις