Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κινητοποιήσεις των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου κατά του Νόμου Πλαισίου

Πάτρα: Κινητοποιήσεις των μελών ΔΕΠ του ...

Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου

Η Γενική συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών με το πολιτικό πλαίσιο της προηγούμενης απόφασης της:

1. Επαναλαμβάνει την πλήρη αντίθεσή της στο νέο νόμο πλαίσιο και καλεί την Παν/κή κοινότητα και τον ελληνικό λαό να αντιπαρατεθούν στη νέα λαίλαπα. Να συνεχίσουν τον αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ που διαλύει ότι έχει απομείνει, δημόσιο και δωρεάν, στο σημερινό πανεπιστήμιο.

2. Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μελών ΔΕΠ, εργαζόμενων και φοιτητών, οι οποίοι μαζικά και οργανωμένα μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς έδωσαν δυναμικά το παρόν και απέτρεψαν τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης των εσωτερικών μελών των Συμβουλίου σε όσα ΑΕΙ επιχειρήθηκαν μέχρι σήμερα.

3. Καταγγέλλει και καταδικάζει τις κυβερνητικές συκοφαντίες και απειλές που συνοδεύονται πλέον με την εμπλοκή της δικαιοσύνης μέσα από συνδικαλιστικές διώξεις πολιτικού χαρακτήρα ενάντια σε ΔΕΠ/εργαζομένους/φοιτητές, και πρόσφατα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΕΣ∆ΕΠ και του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ.

4. Καλεί, για ακόμη μια φορά, όσους απέμειναν στη διορισμένη οργανωτική επιτροπή αλλά και όσους έθεσαν υποψηφιότητα να παραιτηθούν του διορισμού τους ή της υποψηφιότητάς τους.

5. Η Γ.Σ. προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τις όποιες ημερομηνίες διεξαγωγής “εκλογών” για το συμβούλιο Διοίκησης με παράλληλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών.

Παράλληλα καλεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, ΔΕΠ, ερευνητές, φοιτητές, και τους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών να μην επιτρέψουν την πρώτη πράξη της παράδοσης της διοίκησης του πανεπιστήμιου στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Όλοι την Τετάρτη 14/3 σε μαζική παράσταση για την ματαίωση της παρωδίας εκλογών στο χώρο που θα ανακοινωθεί για τη διεξαγωγή τους.

6. Τέλος, καλεί το ΔΣ του συλλόγου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης της Πατρινής κοινωνίας για τις θέσεις της Γ.Σ. σχετικά με τις αντιδραστικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις