Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: «Δέσμευση περιουσιών στους επίορκους Βουλευτές»

Μιχ. Μπεκίρης: «Δέσμευση περιουσιών στου...

Ένα χρόνο  πριν ο  Αχαιός Βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, σε ομιλία του στη Βουλή είχε κατάθεση προτάσεις για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και την διαφάνεια του «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Ο Αχαιός πολιτικός  είχε τονίσει χαρακτηριστικά  τα εξής:

«Οφείλουμε  ως πολιτεία να εξαντλήσουμε κάθε μέτρο αυστηρότητας σε σχέση με το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων. Γι΄  αυτό προτείνω : 1. Στους επίορκους βουλευτές άμεση έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα 2. Δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων 3. Παύση καταβολής της σύνταξης σε συνταξιούχους βουλευτές όταν διαπιστώνονται παρατυπίες και ψεύδη στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης 4. Να μην συμμετέχουν βουλευτές στην αξιολόγηση και στον έλεγχο των «πόθεν έσχες» αλλά ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και ορκωτοί ελεγκτές 5. Άνοιγμα όλων των λογαριασμών των πολιτικών προσώπων και αίτημα συνδρομής ξένων κρατών για λογαριασμούς στο εξωτερικό 6. Έρευνα για το αν πολιτικά πρόσωπα συνδέονται με off  shore    εταιρείες 7. Υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο των πόθεν έσχες διαχρονικά , από την πρώτη ημέρα που κάποιους εξελέγη βουλευτής.» (βλέπε πρακτικά βουλής )

Σήμερα  οι προτάσεις  αυτές του Αχαιού πολιτικού βρίσκονται πάλι στην επικαιρότητα και μένει η Κυβέρνηση να τις υλοποιήσει .  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις