Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

ΔΝΤ: Η διεθνής οικονομία δεν διέφυγε οριστικά τον κίνδυνο

ΔΝΤ: Η διεθνής οικονομία δεν διέφυγε ορι...

Καλεί τις κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να υιοθετήσουν άμεσα «αναπτυξιακές στρατηγικές»

Παρά την «αισθητά βελτιωμένη» κατάσταση στις χρηματαγορές, εδώ και λίγες εβδομάδες, η διεθνής οικονομία «δεν διέφυγε ακόμα οριστικά τον κίνδυνο», εκτίμησε σήμερα το ΔΝΤ.

Σε ανακοίνωσή από την Πούντα ντελ Εστε, στα ανατολικά του Μοντεβίδεο, στη διάρκεια οικονομικού συμποσίου με τη συμμετοχή περίπου 60 κεντρικών τραπεζιτών από τη Λατινική Αμερική, την ΕΕ, την Ασία, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η διεθνής οικονομία παραμένει «στη ζώνη του κινδύνου».

Καλεί παράλληλα τις κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να υιοθετήσουν άμεσα «αναπτυξιακές στρατηγικές», οι οποίες «θα σταθεροποιήσουν αμετάκλητα την οικονομική κατάσταση, ενώ θα προσδώσουν εμπιστοσύνη στους οικονομικούς παράγοντες».

«Οι εξυγιαντικές δημοσιονομικές πολιτικές σταθεροποιούν μεσοπρόθεσμα τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, όμως αποτελούν αναμφίβολα έναν μαραθώνιο κι όχι ένα σπριντ... Πρέπει να δώσουμε χρόνο, δεδομένων και των σημερινών συνθηκών σε πολλές οικονομίες, διεθνώς, ώστε να μην ακυρώσουμε τα μικρά σημάδια ανάπτυξης», που είναι ήδη ορατά, καταλήγει το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά