Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Παπαδημάτος: «Τα "λουκέτα" ως συνέπεια της ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας»

Ν. Παπαδημάτος: «Τα "λουκέτα" ...

Ως αναμενόμενο και αναπόφευκτο συνεπακόλουθο της ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας, χαρακτηρίζει τα συνεχώς αυξανόμενα "λουκέτα" μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Παπαδημάτος. «Το πρόσφατο παράδειγμα της Coca-Cola, το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής της οποίας προσθέτει 30 επιπλέον οικογένειες στο ήδη δυσβάσταχτο "βάρος" της ανεργίας που σηκώνει στις πλάτες της η τοπική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης» τονίζει και προσθέτει επεξηγηματικά:

«Και αυτό διότι, όταν μία εταιρεία κολοσσός σαν τη Coca-Cola, παρουσιάζει το τελευταίο τρίμηνο του έτους μείωση όγκου πωλήσεων της τάξης του 28%, οφειλόμενη σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στην επιβολή μαζικών φόρων όπως το τέλος ακινήτων και η εισφορά αλληλεγγύης, δεν μπορεί παρά να αναγκαστεί να προχωρήσει σε μέτρα λειτουργικής αναδιάρθρωσης.

Αντί μέσα στην σφοδρότατη κρίση που βιώνουμε, η κυβέρνηση Παπανδρέου να είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις για την συνέχιση της λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων αλλά και την προσέλκυση νέων, ουσιαστικά έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να διαμορφώσει ένα από τα επαχθέστερα επιχειρηματικά περιβάλλοντα διεθνώς.»

Και ολοκληρώνει την τοποθέτησή του ο κ. Παπαδημάτος, ως εξής:

«Εάν η πολιτική αυτή δεν αναδιαταχθεί, τα "λουκέτα" όχι μόνο δεν θα εκλείψουν, αλλά ευλόγως θα πολλαπλασιάζονται. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, οφείλει να θέσει όλο το βάρος της οικονομικής της πολιτικής προς την αντίρροπη κατεύθυνση -μειώνοντας φορολογικούς συντελεστές, αίροντας γραφειοκρατικά και λοιπά εμπόδια στο επιχειρείν, διαμορφώνοντας ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, κλπ. Μοναχά με ένα τέτοιο μίγμα οικονομικής πολιτικής, μπορεί να εκκινήσει η ίαση της ανεργίας -της μεγαλύτερης γάγγραινας που κατατρώει κάθε υπόλοιπο δημιουργικότητας και συνοχής στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και στην χώρα εν γένει.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις