Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατσιφάρας: Να έρθουν στις Περιφέρειες οι αρμοδιότητες και οι πόροι Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

Κατσιφάρας: Να έρθουν στις Περιφέρειες ο...

Κατάμεστη από εργαζόμενους των δυο Οργανισμών η αίθουσα του Περιφερειακού Συμνβουλίου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, εξαιτίας της παρουσίας δεκάδων εργαζομένων στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας και των εκπροσώπων τους απ’ όλη την Δυτική Ελλάδα, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε απόψε την διαφαινόμενη κατάργηση των δυο Οργανισμών αλλά και την πρόσφατη εξέλιξη μεταφοράς του προσωπικού τους στον ΟΑΕΔ. Μετά την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου, την τοποθέτηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων του Σώματος, των εκπροσώπων των εργαζομένων και, τέλος, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα το Σώμα προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο ζητείται, ρητά και κατηγορηματικά, η συνέχιση της λειτουργίας των δυο Οργανισμών και η διαφύλαξη της περιουσίας τους που φτάνει τα 12 δις ευρώ. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος στη Δυτική Ελλάδα, περίπου 22.000 οικογένειες, έχουν ενεργό σχέση με τους δυο Οργανισμούς, μέσω των προγραμμάτων επιδότησης στεγαστικών δανείων, επιδότησης ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού κ.α.

Ο Περιφερειάρχης, στην τοποθέτηση του, τόνισε με έμφαση ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι έτοιμη, αν υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη και αν τής μεταβιβαστούν πόροι, να αναλάβει εκείνη το σύνολο των αρμοδιοτήτων των δυο Οργανισμών», ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ανέφερε ότι η ρύθμιση μεταφοράς του προσωπικού των Οργανισμών στον ΟΑΕΔ έχει «παγίδες και κενά που πρέπει να εξεταστούν με μεγάλη προσοχή και επί των οποίων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρέμβει διορθωτικά προς την κυβέρνηση».

Ακολούθησε συζήτηση για τα πρόσφατα γεγονότα στην Αρχαία Ολυμπία και ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, να «ισοσκελιστεί» στο διεθνές στερέωμα η αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων εβδομάδων.

Η εκ βάθρων αναβάθμιση της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους Αγώνες του Λονδίνου, η ένταση της προβολής της Αρχαίας Ολυμπίας σε διεθνές επίπεδο και η δημιουργία Διεθνούς Πολιτιστικού Κέντρου στις εγκαταστάσεις του παλιού ξενοδοχείου «Ξένιος Ζευς» είναι οι τρεις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια αποκατάστασης του ονόματος και του κύρους της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση.

«Η ληστεία στο παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο προκάλεσε τεράστια ζημιά σε δύο τουλάχιστον επίπεδα», τόνισε στην εισήγηση του ο κ. Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Το πρώτο επίπεδο είναι αυτό καθαυτό το γεγονός που θέτει ζητήματα φύλαξης αλλά και ζητήματα απώλειας μοναδικών θησαυρών. Και το δεύτερο επίπεδο είναι ένα αληθινό μπαράζ αρνητικής δημοσιότητας που έκανε το γύρο του κόσμου». Είναι προφανές ότι αυτή η εικόνα δεν μπορεί να ανατραπεί μονομιάς και με  μαγικό τρόπο, συνέχισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να εργαστούμε όλοι για την ανατροπή αυτής της αρνητικής εικόνας.

Στη συνέχεια της εισήγησης του ο κ. Κατσιφάρας εστίασε σε τρεις βασικές κατευθύνσεις:

  • «Το πρώτο επόμενο μεγάλο ραντεβού της Αρχαίας Ολυμπίας με τη διεθνή κοινότητα είναι στις 10 Μαΐου με την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα ξεκινήσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η τελετή της αφής πρέπει να στείλει σε όλον τον κόσμο το αυστηρό μήνυμα του Ολυμπιακού πνεύματος και μαζί πρέπει να εκπέμψει διεθνώς την εικόνα που πραγματικά αξίζει στην Αρχαία Ολυμπία».

  • «Είναι επίσης γνωστό ότι στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο έχει προγραμματιστεί μια ισχυρή τουριστική παρουσία της Ελλάδας. Οφείλουμε, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, να ζητήσουμε και να πετύχουμε την ειδική και διακριτή θέση της Αρχαίας Ολυμπίας στο ελληνικό περίπτερο».

  • «Αφήνω για το τέλος το πιο σημαντικό. Πρόκειται για τη διατύπωση εκ μέρους του Περιφερειακού μας Συμβουλίου τους αιτήματος για τη σύσταση και λειτουργία στην Αρχαία Ολυμπία του «Διεθνούς Πολιτιστικού Κέντρου Αρχαίας Ολυμπίας» που θα στεγαστεί στον υπό παραχώρηση Ξενία («Ξένιος Ζευς» της Αρχαίας Ολυμπίας και θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού κέντρου Δελφών. Σημειώνω ότι για το θέμα αυτό έχει ήδη υπάρξει σχετική προεργασία και θεωρώ ότι τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για την αποφασιστική προώθηση του αιτήματος με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις