Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αίγιο: O απολογισμός των φετινών χειμερινών εκπτώσεων έφερε αρνητικά πρόσημα για τα ταμεία

Αίγιο: O απολογισμός των φετινών χειμερι...

Ούτε οι χειμερινές εκπτώσεις κατάφεραν να «σώσουν» την παρτίδα για τους εμπόρους, με τον τζίρο να κυμαίνεται μάλιστα και σε πιο χαμηλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Όπως αναφέρει στο www.aigialeianews.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Βαγγέλης Ευαγγελίου, οι καταναλωτές αγόραζαν λιγότερο βάζοντας σε προτεραιότητα τις οικογενειακές τους ανάγκες, ενώ η γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί, τους απέτρεψε να ψωνίσουν ακόμα και όταν τα ποσοστά έκπτωσης ήταν δελεαστικά:

«O απολογισμός των φετινών χειμερινών εκπτώσεων φέρνει αρνητικά πρόσημα για τα ταμεία των συναδέλφων και διάχυτη απογοήτευση στην τοπική αγορά. Η μείωση του τζίρου των χειμερινών εκπτώσεων κυμάνθηκε στο 15% σε σχέση με την περυσινή περίοδο σε όλους τους τομείς του λιανικού εμπορίου. Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο ήταν η ένδυση, η υπόδηση, τα είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά. Το καλύτερο διάστημα των εκπτώσεων από πλευράς κίνησης ήταν από 15 έως 31 Ιανουαρίου. Οι καταναλωτές αγόραζαν λιγότερο βάζοντας σε προτεραιότητα τις οικογενειακές τους ανάγκες. Η γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί στη χώρα μας έπειτα από τα απανωτά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κατόπιν των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων στην οικονομία και τη φορολογία, αλλά και η επικείμενη μείωση των εισοδημάτων, των μισθών και των συντάξεων αποτρέπει δικαιολογημένα τους καταναλωτές από τις αγορές τους ακόμα και αν τα ποσοστά έκπτωσης είναι δελεαστικά».

ΤΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Σειρά μετά τις χειμερινές εκπτώσεις έχουν τώρα τα δεκαήμερα προσφορών, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίου, μπορεί να μην φέρουν θεαματικά αποτελέσματα, θα αποτελέσουν όμως  μια καλή ευκαιρία για όσους δεν έκαναν τις αγορές τους την εκπτωτική περίοδο.

«Μετά την περίοδο των εκπτώσεων ακολουθούν τα δεκαήμερα προσφορών τα οποία παρότι δεν αναμένεται να δώσουν θεαματικά αποτελέσματα στην αγορά, τουλάχιστον θα είναι μια καλή ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν να επωφεληθούν από το διάστημα των εκπτώσεων. Όσο για τα τοπικά προϊόντα, αν και οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι και όλοι αναζητούν καλύτερες τιμές, οι καταναλωτές, τουλάχιστον στην τοπική μας αγορά απέδειξαν ακόμη μία φορά ότι ενδιαφέρονται για την ποιότητα και την εντοπιότητα των προϊόντων. Οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει θετικά τους καταναλωτές ως προς τη διαμόρφωση καταναλωτικής συνείδησης, οι οποίοι έχουν αρχίσει να επιλέγουν από πού θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους».

«ΑΝΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μια. ανάσα αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα της «Διαρθρωτικής Προσαρμογής των Επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης», διάρκειας 2 χρόνων, το οποίο προβλέπει επιδοτήσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Σύλλογος είχε καταθέσει «δυνατή» πρόταση στην οποία συμμετείχαν πάνω από εκατό επιχειρήσεις. Προ ημερών υπήρξε η ενημέρωση ότι έγινε δεκτή η πρότασή του οπότε και αναμένεται άμεσα η υλοποίησή του εν λόγω προγράμματος. Οι επιχορηγήσεις αυτές είναι ικανές να φέρουν ισχυρή αναζωπύρωση στην αγοραστική δύναμη και στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής,  καθώς μεγάλα χρηματικά ποσά αναμένεται να «πέσουν» στην αγορά.

Όσον αφορά την «επιδημία» των λουκέτων, όπως επισημαίνει στο www.aigialeianews.gr, ο κ. Ευαγγελίου, η αγορά του Αιγίου «κρατάει» ακόμα, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι συγκροτήθηκε Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων για τους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μίσθωση του επαγγελματικού τους χώρου και θέλουν να τους γίνει κάποια μείωση: «Έπειτα από μελέτες που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ γνωρίζω ότι τη διετία 2010 - 2012 μπήκαν λουκέτα για πάνω από 120.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η αγορά του Αιγίου βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη κατάσταση και αυτό μας κάνει να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον, χωρίς φυσικά να επαναπαυόμαστε και να μην αναζητούμε καθημερινά λύσεις, κάνοντας ό,τι είναι καλύτερο για τα μέλη μας και την τοπική αγορά. Επίσης επιτέλους και μετά από πολλές ενέργειες του Συλλόγου μας συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων για τους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, οπότε είναι ζήτημα ημερών η πρώτη συνεδρίαση. Να υπενθυμίσω ότι στην επιτροπή αυτή μπορούν να απευθύνονται όσοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μίσθωση του επαγγελματικού τους χώρου και επιθυμούν να γίνει κάποια μείωση. Για περισσότερες πληροφορίες οι συνάδελφοι δύνανται να ενημερώνουν και να ενημερώνονται στο γραφείο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας (τηλ.  2691025056      )».

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά