Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΟΝΝΕΔ Αχαϊας: «Η βία καταλύει την Δημοκρατία»

ΟΝΝΕΔ Αχαϊας: «Η  βία καταλύει την  Δημοκρατία»

Με αφορμή την αντιδημοκρατική επίθεση που δέχτηκε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος στην Κάτω Αχαΐα ο πρόεδρος της Ν. Ε ΟΝΝΕΔ Αχαΐας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση

Η χώρα μας βιώνει μια δύσκολη περίοδο  σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα επικρατεί  αγανάκτηση και σύγχυση στο κοινωνικό  σύνολο ωστόσο τα κρούσματα βίας που  εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα από μεμονωμένες υποκινούμενες  ομάδες σε καμιά περίπτωση δεν  συνάδουν με την Δημοκρατία.

Οι περιπτώσεις  τραμπουκισμού, εκφοβισμού και προπηλακισμών  μιας μερίδας πολιτών προς τους πολιτικούς «μολύνουν» το Δημοκρατικό πολίτευμα, ισοπεδώνουν το θεμέλιο της Δημοκρατίας  τον Κοινοβουλευτισμό και ενισχύουν  την δημαγωγία και τον λαϊκισμό γεγονός που εγκυμονεί κίνδυνους για την ενότητα των πολιτών και δημιουργεί σκηνικό έντασης και διχασμού. Όταν η βία παίρνει την θέση του δημόσιου διαλόγου τότε η κατάλυση της Δημοκρατίας είναι προ των πυλών!

Όταν  εμείς οι πολίτες επιζητούμε την Δημοκρατία και αγωνιζόμαστε για τους δημοκρατικούς θεσμούς πως είναι δυνατόν να προβαίνουμε σε ενέργειες που την καταλύουν και τελικά να γινόμαστε αυτό που εμείς καταδικάζουμε ως αντιδημοκρατική συμπεριφορά; Οι πολίτες της χώρας που «γέννησε» την Δημοκρατία δεν μπορεί να την αφήνουν έρμαιο απερίσκεπτων ανθρώπων! Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την χώρα πρέπει όλοι να αντιταχθούμε σθεναρά σε ο,τι αποσυνθέτει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ελευθερία του λόγου των  πολιτών. Πρέπει  να περιθωριοποιήσουμε ότι καταλύει με βία το Δημοκρατικός μας πολίτευμα. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την να διαφύλαξη και την προστασία της Δημοκρατίας η οποία πηγάζει πρώτα μέσα από εμάς!

Η πράξεις  βίας είναι καταδικαστέες από  όπου και αν προέρχονται και προς όποιον έχουν στόχο. Ο δημιουργικός και δημόσιος διάλογος είναι η μόνη λύση για να εκφραστεί ο λαός και να αποφευχθούν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις που δημιουργεί η βία. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται  και να σφετερίζεται από κανέναν πολίτη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις