Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Τα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Αιγιάλεια: Τα δικαιολογητικά για την συμ...

Μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης και του Δήμου

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ο Δήμος Αιγιαλείας συνεχίζοντας την αρμονική και αγαστή συνεργασία τους στον κοινωνικό και φιλανθρωπικό τομέα, στις κρίσιμες εποχές που διανύουμε, μετά το «ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» και την Ιματιοθήκη, εγκαινιάζουν μία νέα δραστηριότητα. Κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ελληνική οικογένεια και τις αρνητικές επιπτώσεις της συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής κρίσεως, η Ιερά Μητρόπολη και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος και λοιποί παράγοντες του Δήμου συναπεφάσισαν να ιδρύσουν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, δηλαδή ένα φροντιστήριο με το οποίο θα βοηθηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλεως μας στα μαθήματα τους δωρεάν.

Απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, των οποίων οι οικογένειες είτε είναι άπορες, είτε τα εισοδήματα των γονέων έχουν σοβαρά μειωθεί λόγω των περικοπών στους μισθούς, είτε οι γονείς είναι πλέον άνεργοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους την βοήθεια της υπάρχουσας στην πόλη μας Φροντιστηριακής Παιδείας. Ήδη μετά από σχετική πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετοί έμπειροι Εκπαιδευτικοί, Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των μαθητών στην δραστηριότητα αυτή είναι:

Α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Β. Τελευταίο εκκαθαριστικό των γονέων ή υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ότι έχουν ελάχιστα εισοδήματα ώστε να μην υποχρεούνται σύμφωνα με το νόμο στην κατάθεση φορολογικής δηλώσεως,

Γ. Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας των γονέων.

Δ. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό που αποδεικνύει οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας όπως ενοίκιο κλπ.

Από την πλευρά της Ιεράς Μητροπόλεως υπεύθυνος του τομέα αυτού και σύνδεσμος μεταξύ των δύο φορέων ορίσθηκε ο Αιδεσιμολ. π. Δαμιανός Σταυρίδης, Εφημέριος Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες τόσο στο Δήμο Αιγιαλείας στην κα Βασιλική Κούσκουρη τηλ. 26913-60602 όσο και στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στον π. Ιωακείμ Βενιανάκη τηλ. 26910-21777 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις