Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τοποθετήθηκαν οι νέοι Προϊστάμενοι Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης

Τοποθετήθηκαν οι νέοι Προϊστάμενοι Επιστ...

Πρόκειται για τους Θόδωρο Μπαρή και Σοφία Χριστοπούλου

Τοποθετήθηκαν οι νέοι Προϊστάμενοι Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας& Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας ύστερα από τις υπ’ αριθμ.  Φ.351.1/49/17130/Δ1/16-02-2012 και Π-45/17141/Δ2/16-02-2012 αποφάσεις του ΥΠΔΒΜΘ και ανέλαβαν υπηρεσία τη Δευτέρα 20-02-2012 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος. Για την Π/θμια Εκπαίδευση ορίστηκε ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, Σχολικός Σύμβουλος κλάδου ΠΕ70, της 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομ. Ηλείας και για τη Δ/θμια Εκπαίδευση η κ. Σοφία Χριστοπούλου Σοφία, Σχολική Σύμβουλος, κλάδου ΠΕ02 (Φιλολόγων) με έδρα την Πάτρα.

Σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων των εν λόγω Προϊσταμένων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Εύχομαι και στους δύο Προϊσταμένους Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης να έχουν δύναμη, υγεία και καλή συνέχεια στο έργο τους. Πιστεύω πως θα ανταποκριθούν επαρκώς στις ανάγκες που η θέση τους απαιτεί και προσβλέπω σε μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία».

Συνοπτικό βιογραφικό κ. Σοφίας Χριστοπούλου

Η Σοφία Χριστοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών. Είναι φιλόλογος, με MSc στις Επιστήμες της Αγωγής από το Παν/μιο Πατρών και διαθέτει ειδική επιμόρφωση σε θέματα Πολιτισμού, Αισθητικής Αγωγής, Ιστορίας Τέχνης, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και σε  Καινοτομικά Προγράμματα Εκπ/σης.

Εργάστηκε με απόσπαση στο Rotterdam Ολλανδίας (1988-1994) σε συνεργασία με το Γραφείο του Συμβούλου Εκπ/σης της Ελλ. Πρεσβείας Βρυξελλών. Υπήρξε Δ/ντρια του Σχολείου Β΄ Ευκαιρίας Ν. Αχαΐας από της ιδρύσεώς του (2001)  μέχρι το 2003, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας από το 2005-07 και  Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Κεφαλληνίας & Ιθάκης (2007-2011). Το 2011 επελέγη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων με έδρα την Πάτρα.

Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πολυετών, ευρωπαϊκών, ερευνητικών προγραμμάτων και διδάσκει ως επιμορφώτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Έχει πολλές ανακοινώσεις-εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύσεις άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και ειδικές εκδόσεις.

Έχουν εκδοθεί τα έργα της:

1)Αχαιών Γεύσεις, εκδ. Παλαιών Πατρών & Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πάτρα 2006,

2)Διατροφικές Συνήθειες στον Όμηρο. Μια φιλολογική διερεύνηση, εκδ. Παλαιών Πατρών, Πάτρα 2006,

3)Τοπική Ιστορία στην ευρύτερη περιοχή Αχαΐας: Διαβάζοντας τη μνήμη, ακούγοντας το χώρο, εκδ. Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας- Τμ. Π. Ε. και Πολιτιστικών Θεμάτων, Πάτρα 2006, ψηφιακός δίσκος,

4)Επανάσταση ή Εξέλιξη; Η περιβαλλοντική οπτική στη γλώσσα της σχολικής φυσικής επιστήμης, εκδ. Περί τεχνών, Πάτρα 2004,

5)«Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο…»: Η εικόνα του σχολικού περιβάλλοντος και της σχολικής ζωής κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα-ΣΠΠΕ, εκδ. Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Papier Hier, Πάτρα 2004,

6)Αξιολόγηση προγραμμάτων Τοπικής Ιστορίας (projects) περιόδου 1991-97 στο Νομό Αχαΐας, Πάτρα 2001 και

7)Μαρκάτο: Η αγορά του χθες, εκδ. Π. Κούλης-Γραφικές Τέχνες ΑΒΕΕ, Πάτρα 1996.

Συνοπτικό βιογραφικό κ. Θεόδωρου Μπαρή

Ο Θεόδωρος Μπαρής γεννήθηκε το 1964 στη Δροσιά Τριταίας Αχαΐας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2001 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Διδασκαλείο Μετεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στην «Διαπολιτισμική εκπαίδευση και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό».

Από το 2005 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα «Εκπαιδευτική Πολιτική και Κοινωνικός Αποκλεισμός». Από το 1986 έως το 2007 υπηρέτησε ως δάσκαλος και ως διευθυντής σε σχολικές μονάδες του Ν. Αχαΐας. Από το 2007 έως σήμερα υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συμμετείχε σε ανακοινώσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας το βιβλίου της Γλώσσας της Δ’  τάξης «Πετώντας με τις λέξεις».

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Το 2006 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριταίας και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Τριταίας.

Από το 2011 είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερυμάνθου. Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα κ. Δήμητρα Χριστοπούλου και έχουν μια κόρη τη Μαρία-Ρεβέκκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις