Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Δικαιώθηκαν δικηγόροι που είχαν προσφύγει κατα της ΔΕΗ για το χαράτσι

Πάτρα:Δικαιώθηκαν δικηγόροι που είχαν πρ...

Το δικαστήριο απαγόρευσε στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα μέχρι να γίνει η κύρια δίκη

Δικαιωθηκαν από το Μονομελες Πρωτοδικειο Πατρων οι δικηγοροι Δημητρης Τσαούσογλου και Γεωργιος Μαρκου οι οποίοι ασκησαν αιτηση ασφαλιστικων μετρων κατα της ΔΕΗ , με την οποια ζητουσαν να μην προβει η ΔΕΗ σε διακοπή της ηλεκτροδοτησης των γραφειων και των οικιων τους. Οι δυο δικηγοροι δεν πληρωναν το χαρατσι ενώ πληρωναν κανονικα το ποσό που αντιστοιχουσε στην καταναλωση ρευματος και στηριξαν την αιτηση τους στην αντισυνταγματικοτητα του Νομου 4021/2011 για την επιβολη του ΕΕΤΗΔΕ και την εξ αυτης προσβολη της προσωπικοτητας τους.

Το Μονομελες Πρωτοδικειο Πατρων με προσωρινη διαταγη που εξέδωσε την 20-2-2012 η Προεδρος Πρωτοδικων κ. Βασιλικη Καρβέλα, αφου ακουσε και την ΔΕΗ και το Ελληνικο Δημοσιο, δικαιωσε προσωρινα τους 2 δικηγορους και απαγορευσε στην ΔΕΗ να προβει σε διακοπή του ρευματος των οικιων και των γραφειων τους , μεχρι να εκδικασθει η κυρια αιτηση τους την 30-5-2012.

Σημειωνεται ότι είναι η πρωτη αποφαση που εκδιδεται Πανελλαδικως επί αιτησεως που βασιζεται στην αντισυνταγματικοτητα του Νομου και την προσβολη της προσωπικοτητας των αιτουντων, δεδομενου ότι ολες οι άλλες αποφασεις που εχουν εκδοθει μεχρι στιγμης βασιζονται στην αδυναμια των καταναλωτων να πληρωσουν το χαρατσι, κατι που δεν επικαλεσθηκαν οι εν λογω Δικηγοροι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις