Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα στοιχεία για τον γιο του Χίτλερ

Νέα στοιχεία για τον γιο του Χίτλερ

Φέρνει στη δημοσιότητα το γαλλικό περιοδικό Le Point

Νέα στοιχεία που ενισχύουν την πιθανότητα ο Χίτλερ να είχε αποκτήσει έναν γιο με μία γαλλίδα έφηβη την εποχή που ακόμη υπηρετούσε ως στρατιώτης στη Γαλλία, έφερε στη δημοσιότητα το γαλλικό περιοδικό Le Point. Σύμφωνα με αυτά η ερωτική σχέση του γερμανού δικτάτορα με την 16χρονη γαλλίδα Σαρλότ Λομπζουά, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1917, όταν εκείνος πολεμούσε ως υποδεκανέας του γερμανικού στρατού κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον Μάρτιο του 1918 γεννήθηκε ο γιος τους, Ζαν Μαρί. Όπως υποστηρίζει το περιοδικό μία σειρά από πίνακες με την υπογραφή του Χίτλερ που ανακαλύφθηκαν στη σοφίτα της γυναίκας μετά τον θάνατό της, ήταν το πρώτο στοιχείο που οδήγησε σε μία μεγάλη έρευνα σχετικά με την πατρότητα του Ζαν Μαρί.

Αυτή έφερε στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο γερμανικός στρατός σε όλη τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έστελνε μετρητά στην νεαρή γαλλίδα. Ακολούθησαν αναλύσεις DNA και γραφικού χαρακτήρα και όλα μαζί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πράγματι ο γερμανός δικτάτορας απέκτησε απόγονο με την έφηβη ερωμένη του.

Ο Χίτλερ δεν αναγνώρισε τον γιο του και δεν είχε ποτέ καμία προσωπική επαφή μαζί του, ενώ η μητέρα του αναγκάστηκε να τον δώσει για υιοθεσία τη δεκαετία του 1930 σε μία γαλλική οικογένεια με το όνομα Λορέ.

Σε μία επιστολή της που βρέθηκε μετά τον θάνατό της, έγραφε στο νεογέννητο γιο της: " Όταν ο πατέρας σου ήταν εδώ, πράγμα πολύ σπάνιο, του άρεσε να με πηγαίνει βόλτες στην εξοχή.

Μόνο που αυτές οι βόλτες κατέληγαν πάντα άσχημα, αφού έβγαζε μακροσκελείς λόγους που δεν μπορούσα να καταλάβω. Δεν μιλούσε γαλλικά, αλλά απάγγελνε στα γερμανικά, μιλώντας σε ένα φανταστικό κοινό. Το γεγονός πως δεν καταλάβαινα τι έλεγε εξόργιζε τον πατέρα σου".

Η ειρωνία είναι πως ο Ζαν Μαρί Λορέ πολέμησε ενάντια στους Γερμανούς το 1939 στη Γραμμή Μαζινό και αργότερα προσχώρησε στη γαλλική αντίσταση. Τότε δεν γνώριζε ακόμα ποιός ήταν ο πατέρας του, αφού μόλις τη δεκαετία του 1950, άρχισε να αναζητά τις ρίζες του και να ερευνά το παρελθόν του.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο Λορέ πεπεισμένος ότι είναι γιος του δικτάτορα έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο "Το όνομα του πατέρα σου ήταν Χίτλερ", το οποίο σήμερα, πρόκειται να επανεκδοθεί, περιλαμβάνοντας νέα στοιχεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις