Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε αναβρασμό οι δικηγόροι - Προκαταρκτική από Εισαγγελέα για την περσινή κατάληψη

Πάτρα: Σε αναβρασμό οι δικηγόροι - Προκα...

Επί ποδός ο κλάδος πανελλαδικά

Επί ποδός βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι δικηγόροι της Πάτρας και όλης της χώρας. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, προκειμένου να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, με πιο πιθανή την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε η απεργία που έληγε στις 15 Φεβρουαρίου να παραταθεί για 14 μέρες. Δηλαδή, έως τις 29 Φεβρουαρίου. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Μάλιστα το Σάββατο πραγματοποιείται στην Αθήνα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Μέχρι στιγμής καταγράφεται διάθεση συνέχισης του αγώνα του κλάδου, παρά τις οποιες οικονομικές και όχι μόνο συνέπειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας διέταξε αυτέπαγγελτα προκαταρκτική έρευνα για την κατάληψη που έκαναν στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας πέρυσι οι δικηγόροι.

Επιπρόσθετα στις 29 Φεβρουαρίου δικηγόροι από την Πάτρα θα βρεθούν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πορείας που θα κάνουν δικηγόροι από όλη την Ελλάδα, ενώ έχει προγραμματιστεί συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.

Τέλος ο αγώνας του δικηγορικού κλάδου που έχει "χτυπηθεί" και από τα νέα φορολογικά μέτρα, αποκτά και μια άλλη μορφή. Στις 2,3 και 4 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με προσκεκλημένους εκπροσώπους Δικηγορικών Συλλόγων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, από τις χώρες δηλαδή της Ευρωπα"ικής Ένωσης που βιώνουν βαθιά οικονομική ύφεση , όπως και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις