Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κανονικά η καρναβαλική παρέλαση στο Αίγιο, "θα δούμε" για την Ανατολική Αιγιάλεια

Κανονικά η καρναβαλική παρέλαση στο Αίγι...

Απερρίφθη η πρόταση Ψυχράμη για ακύρωση των εκδηλώσεων λόγω των καταστροφών

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ, με θέμα την πρόταση-εισήγηση της προέδρου και αντιδημάρχου κας Βασιλικής Ψυχράμη για ακύρωση των καρναβαλικών παρελάσεων σε Αίγιο και Ακράτα-Αιγείρα λόγω των καταστροφών από τη νεροποντή. Μάλιστα η κα Ψυχράμη πρότεινε, τα χρήματα που θα ξοδεύονταν για το Καρναβάλι να αποδοθούν για την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών.

Τελικά, η πρόταση της κας Ψυχράμη απορρίφθηκε, καθώς οι εκπρόσωποι φορέων της Ανατολικής Αιγιάλειας επέδωσαν ψήφισμα στην Καρναβαλική και Οργανωτική Επιτροπή, όπου αντιπρότειναν να γίνει κανονικά η παιδική παρέλαση στο Αίγιο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, να ματαιωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις μέχρι την Πέμπτη 23/2 (πλην του εργαστηρίου κατασκευής καρναβαλικής μάσκας που θα γίνει το Σαββατοκύριακο) και νέα συνάντηση τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου όπου θα έχει επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα αποφασιστεί τελικά αν θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση στην Ανατολική Αιγιάλεια.

Τελικά, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που αναφέρονται στα παιδιά-εργαστήρια καπέλου και μάσκας από 8 έως και 12 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, οι θεατρικές παραστάσεις στο κινηματοθέατρο «Απόλλων» στις 13 Φεβρουαρίου, καθώς και η ημέρα γκράφιτι στις 18 Φεβρουαρίου. Εν συνεχεία, μετά από επανεκτίμηση της κατάστασης στην Ανατολική Αιγιάλεια από την Καρναβαλική Επιτροπή Ακράτας-Αιγείρας, θα υπάρξει νέα απόφαση σχετικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε αυτές τις περιοχές το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

 

Παράλληλα, το Δ.Σ. εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

«Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας συμπαραστέκονται στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές συμπολίτες μας και θα συνδράμουν, όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά, τις οικογένειες που θα διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις