Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Τον Φεβρουάριο το 1o Forum Ενέργειας

Πάτρα: Τον Φεβρουάριο το 1o Forum Ενέργειας

Στο ξενοδοχείο Αστήρ με τίτλο "Προσδοκίες για βιώσιμη ανάπτυξη"

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο των συνεχών αναπτυξιακών της δράσεων προγραμματίζει για τις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, τη διοργάνωση συνεδριακού και εκθεσιακού διημέρου υπό τον τίτλο «1ο Forum Ενέργειας: Προσδοκίες για βιώσιμη ανάπτυξη». (Ώρες λειτουργίας: 6/2 από 6:00μ.μ. έως 10:00μ.μ και 7/2 από 10:00π.μ. έως 10:00μ.μ).

Το «1o Forum Ενέργειας» που θα συνδιοργανωθεί με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, στην ουσία αποτελεί μια κλαδική συνιστώσα του γνωστού πολυσυνεδρίου – έκθεση Forum Ανάπτυξης που διοργανώνει ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» κάθε Νοέμβριο και συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δράσης «Ημερίδες Συμβούλου Επιχειρήσεων».

Στο «1ο Forum Ενέργειας: Προσδοκίες για βιώσιμη ανάπτυξη» θα αναδειχθούν θέματα όπως:

- Νέες ενεργειακές πηγές στη Δυτική Ελλάδα  
- Εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Ηλιακή, Βιομάζα, Αιολική,        
Γεωθερμική, Υδατοπτώσεων)
- Πράσινα κτίρια-βιοκλιματικός σχεδιασμός
- Εξοικονόμηση ενέργειας
- Τεχνική εκπαίδευση και εξειδίκευση-Νέα επαγγέλματα
- Επιστήμη και Τεχνολογία:  
Για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπτυξη     των ΑΠΕ
- Προωθώντας την Αειφόρο Ενεργειακή Διαχείριση στις πόλεις
- Ενημέρωση-Ευαισθητοποίηση- Αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς

Οι παραπάνω θεματικές του «1ου Forum Ενέργειας» θα συζητηθούν στο πλαίσιο έξι διαδοχικών δίωρων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία φορέων όπως: ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Πατρών ΑΔΕΠ AE, Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», Σύλλογος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Πάτρας, Σωματείο Μετάλλου Ν. Αχαΐας, , Πανελλήνιος Σύλλογος Διογκωμένης Πολυστερίνης, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Αχαΐας, ΜΚΟ κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου και σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς αναμένεται να παρακολουθήσει τις συνεδριακές εκδηλώσεις και να επισκεφθεί τα εκθεσιακά περίπτερα του «1ου Forum Ενέργειας» ένας μεγάλος αριθμός κοινού που θα το συνθέτουν: Επαγγελματίες στο χώρο της ενέργειας, εκπρόσωποι πολιτικών, αυτοδιοικητικών επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, επιστημονικό δυναμικό, (μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ) τεχνικό προσωπικό από πολλά σχετικά επαγγέλματα, ξενοδόχοι, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές, αγρότες κλπ.

Στο Εκθεσιακό τμήμα του «1ου Forum Ενέργειας» θα συμμετέχουν σημαντικές παραγωγικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Ενέργειας.

Η έναρξη εργασιών του  «1ου Forum Ενέργειας» θα  συνδυαστεί  και με την παρουσίαση της «Διαδικτυακής Έκθεσης για την Ενέργεια» που έχει προγραμματίσει ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο της σημαντικής καινοτομίας του Virtual Expo Center (VEC), που από τις 19/11/2011 λειτουργεί στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.virtualexpocenter.gr.

Στo VEC θα φιλοξενηθούν Live streaming και On demand οι σημαντικότερες δράσεις του διημέρου «1ο Forum Ενέργειας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά