Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συλλαλητήριο και ανοικτή συζήτηση απόψε από τους δασκάλους

Πάτρα: Συλλαλητήριο και ανοικτή συζήτηση...
Βγενόπουλος Φάνης

Τα έντονα προβλήματα του κλάδου στο επίκεντρο σειράς παρεμβάσεων του Συλλόγου

Σε  συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 5 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προχωρούν σήμερα οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της περιοχής, απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής. Θα ακολουθήσει Ανοιχτή Συζήτηση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στις  7 μ.μ. με θέμα: «Η επένδυση στη γνώση απάντηση στην κρίση», με κεντρικό ομιλητή τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιωτάκη.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις των δασκάλων της Πάτρας αποτελεί την αρχή μιας σειράς παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών εξωστρέφειας του Συλλόγου, με στόχο οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

«Το θέμα της Παιδείας αφορά τους πάντες. Το εκπαιδευτικό σύστημα σήμερα, πλήττεται κατ’ εξοχήν από την μνημονιακή πολιτική», σημειώνει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Ηλίας Σκεπετάρης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σκεπετάρης, για να καταδείξει τη δεινή οικονομική κατάσταση των σχολείων, τα χρήματα που υπάρχουν επαρκούν μόνο για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα οι άλλοι λογαριασμοί (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, κτλ) να μένουν απλήρωτοι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι δάσκαλοι που καλούνται από την Ελληνική Πολιτεία να μάθουν γράμματα στα παιδιά μας, αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, εξαιτίας των συνεχών μειώσεων στους μισθούς τους.

Μάλιστα, ορισμένοι εξ’ αυτών φτάνουν να παίρνουν στο χέρι, όπως σημειώνει ο πρόεδρος, 200 και 300 ευρώ, λόγω των κρατήσεων για δάνεια που είχαν πάρει την περίοδο πριν από την κρίση…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις