Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Πατρέων: Κάλεσμα στους δημότες για την επανάκτηση του θαλασσίου μετώπου

Δήμος Πατρέων: Κάλεσμα στους δημότες για...

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα στο χώρο της λιμενικής ζώνης

Την κινητοποίηση όλων των δημοτών και των φορέων της Πάτρας, ώστε να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να αποδοθεί στην πόλη το θαλάσσιο μέτωπο, ζητά ο Δήμος Πατρέων. Μάλιστα, την Δευτέρα συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος στη λιμενική ζώνη.

Για το θέμα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Aχιλλέας Γεωργακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης τείνουν να γίνουν εμπαιγμός.

Ο κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων για το θέμα:

«Η συνέντευξη δίνεται με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας την ερχόμενη Δευτέρα, για ένα θέμα που αποτελεί κυρίαρχη διεκδίκηση της πόλης.

Για ένα χρόνιο αίτημα της πόλης και των ανθρώπων της, που παρά τις όποιες δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί, ακόμη και από τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί, εξακολουθεί να παραμένει επιδίωξη και η Πάτρα εξακολουθεί να κινδυνεύει να παραμείνει μια παραθαλάσσια πόλη χωρίς …θάλασσα.

Η απόδοση του Θαλάσσιου Μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων, είναι ζωτικής σημασίας για την Πάτρα και τους ανθρώπους της καθώς  επιτρέπει την διαχείριση και την αξιοποίηση του, με άξονες την βιώσιμη ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και  την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

Όπως όλοι γνωρίζετε, για  την υλοποίηση της απόδοσης του Θαλασσίου Μετώπου στο Δήμο Πατρέων, στις 30.10.2010 υπεγράφη κοινό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της ΟΛΠΑ ΑΕ., παρουσία του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.

Το πρωτόκολλο, προβλέπει την  απόδοση στο Δήμο 3.500 μέτρων θαλασσίου μετώπου, καθώς και ότι, έως ότου υπογραφεί η τροποποιημένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠΑ ΑΕ, με την οποία θα επαναπροσδιορίζεται η λιμενική ζώνη, οι δύο συνυπογράφουσες πλευρές προετοιμάζουν και προχωρούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες και, προκειμένου η λιμενική ζώνη των 3.500 μέτρων να παραχωρηθεί για χρήση και εκμετάλλευση στο Δήμο Πατρέων.

Ο Δήμος Πατρέων μάλιστα συνέστησε και επιτροπή η οποία αποτελείται από τον νυν Δήμαρχο Πατρέων, και τους πρώην Δημάρχους Πατρέων κ.κ. Ανδρέα Καράβολα, Ευάγγελο Φλωράτο, Ανδρέα Φούρα, με στόχο το συντονισμό και την παρακολούθηση των ενεργειών για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια  σύσκεψης υπό τον τότε Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα την 29η Μάιου, εκφράστηκε για άλλη μια φορά η βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού για την άμεση παραχώρηση των 3.500 μέτρων λιμενικής ζώνης στο Δήμο Πατρέων.

Μάλιστα στην ίδια σύσκεψη, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς δήλωσε ότι, το θέμα πλέον έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και το οποίο είναι το επισπεύδον την διαδικασία, αφού το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας ήδη έχει συμφωνήσει.

Με την ολοκλήρωση του νέου Λιμένα Πατρών και τη μεταφορά μεγάλου μέρους των χερσαίων και λιμενικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένος Πατρών στις νέες εγκαταστάσεις, και μετά τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, δημιουργήθηκαν  όλες αυτές οι κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση  του αιτήματος των πολιτών της Πάτρας.

Παρά ταύτα, έχουμε φτάσει στον Δεκέμβρη του 2011 και δεν  έχει γίνει καμία κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης παρά τις συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις μας, παρά τα μεγάλα λόγια που έχουμε κατά καιρούς ακούσει, παρά τις τυμπανοκρουσίες με τις οποίες είχε γίνει η υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας  παρουσία του κ. Πάγκαλου.

Είναι σαφές ότι δεν πάει άλλο. Ότι οι υποσχέσεις τείνουν να γίνουν εμπαιγμός.

Ότι πρέπει εδώ και τώρα η πόλη, συνολικά και συντονισμένα, φορείς, Κίνηση Πολιτών για τα διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου,  και πολίτες  να απαιτήσει  αυτό που δικαιούται.

Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης την ερχόμενη  Δευτέρα στις 7 το απόγευμα  θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας  στο συνεδριακό κέντρο του ΟΛΠΑ, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο διεκδίκησης του θαλάσσιου μετώπου.

Σε αυτή τη συνεδρίαση που συμβολικά γίνεται στον ΟΛΠΑ για να καταδείξουμε τη σημασία της, καλούνται να παραστούν όχι μόνο οι φορείς αλλά και οι πολίτες της Πάτρας, για να φτάσει ηχηρό το μήνυμά μας προς την Κυβέρνηση, για να ακουστεί επιτέλους η φωνή της Πάτρας, για να αποκτήσει η πόλη μας τη θάλασσά της.

Σας καλούμε να είστε όλοι εκεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις